Рукометаши Дервенте заврнули рукаве за повратак у елиту

Синиша Котараш
Рукометаши Дервенте заврнули рукаве за повратак у елиту

ДЕРВЕНТА - Након пет одиграних кола на челу табеле Прве лиге Републике Српске налази се екипа Дервенте која на свом конту има максималних 15 бодова.

Прошлогодишњи премијерлигаш није, попут неких других екипа, након испадања из друштва најбољих наставио са даљим падом, већ су у клубу заврнули рукаве и одлучили да ову годину искористе за потпуну стабилизацију, али и да на паркету изборе повратак међу најбоље клубове у БиХ.

Тренутно, Дервента је резултатски изузетно успјешна, а праву прилику да докажу квалитет играчи овог клуба ће имати већ наредне недјеље када ће гостовати Бијељини која је највећи ривал за прво мјесто.

- За сада све иде по плану, како на резултатском, тако и оном у вези са стабилизацијом. Град нас је подржао у настојању да се експресно вратимо у Премијер лигу и надамо се да ћемо и у наредној години од њега имати иста примања као и до сада. Ипак, чињеница је и да ћемо морати да потражимо и још неке изворе финансирања. Нова управа преговара са потенцијалним спонзорима, као и са челницима града како би обезбиједили што боље услове и вјерујем да ће све бити у реду - истакао је тренер Дервенте Милорад Бјелошевић.

Када је у питању досадашњи учинак у оквиру Прве лиге РС стратег Дервенте каже да је презадовољан.

- За почетак је све како смо и прижељкивали. Остварили смо пет стартних побједа, а сада нас чека дерби са Бијељином. Истина, игра се у недјељу, у мало необичном термину, од 12 часова, што ће нам и представљати највећи проблем. Ипак, оптимиста сам и вјерујем у побједу свог тима - поручио је Бјелошевић.

У новој сезони Дервенћани су се ослонили на властите снаге и то се већ на старту показало као прави потез.

- Наш првенствени циљ био је да не дозволимо да потонемо након испадања из Премијер лиге. Успјели смо у томе, а најбољи доказ је податак да у клубу имамо све домаће играче, рукометаше поникле у Дервенти. Највећи добитак је промоција двојице младих играча Андреја Драгичевића и Радована Шкрге који су се наметнули као прави лидери на терену - истакао је један од четворице првотимаца који су уједно и чланови Управе Горан Лукић.
 

Све побједе

Рукометаши Дервенте уписали су у првих пет утакмица исто толико побједа. На домаћем паркету савладана су три ривала Борац 2 (28:21), Младост (28:23), те Херцеговина (27:22), док су на гостовањима тријумфи остварени против Српца (30:19) те Козаре из Градишке (32:27).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана