Рукометаши Дервенте добили пехар за првака Прве лиге РС

ГС
Рукометаши Дервенте добили пехар за првака Прве лиге РС

ДЕРВЕНТА - Рукометаши Дервенте добили су шампионски пехар за прво мјесто у Првој лиги Републике Српске од првог човјека Рукометног савеза Републике Српске Маринка Умичевића.

Он је честитао Дервенћанима успјех у сезони која је прекинута због пандемије вуруса корона, те им пожелио срећу у Премијер лиги у коју се враћају послије сезоне паузе.

- Наредна сезона биће тешка, премијерлигаши напредују, али Дервента има углед и традицију, а вјерујем да неће изостати ни подршка министарства и локалне заједнице, али ни привреде по чему је Дервента позната. Ми на нивоу Рукометног савеза БиХ чинимо све да добијемо статус какав заслужујемо - рекао је Умичевић, који је уједно и потпредсједник РС БиХ.

Пехар у руке рукометашима симболично је предао замјеник начелника општине Синиша Јефтић и нагласио да ће локална заједница у оквиру својих могућности и даље стајати иза клуба. 

Дервенћани су већ почели припреме за наступ у Премијер лиги, а успјели су да сачувају све играче из шампионске сезоне, па ће у наредним данима настојати да доведу још неколико појачања како би се равноправно носили са већином клубова у елити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана