Рукометаши Борца умјерени оптимисти пред европски окршај са старим познаником: Ритам ломи Бесу

Душан Репија
Рукометаши Борца умјерени оптимисти пред европски окршај са старим познаником: Ритам ломи Бесу

БАЊАЛУКА - Другу годину у низу, а трећи пут укупно, рукометаши Борца одмјериће снаге са Бесом Фамгас из Пећи, али ће недјељни окршај у “Борику” (18 часова) бити доста другачији од прошлосезонског.

Разлог је то што су оба тима знатно промијенила састав, па је тешко повлачити паралеле. Екипу из самопроглашеног Косова напустила су три играча, укључујући и средњег бека Харалампоса Маљоса, репрезентативца Грчке око кога се све вртјело минуле сезоне. У тиму су остали искусни Никола Прце и Јупа Кастриот, али је овај амбициозни тим довео адекватне замјене. Са друге стране, Борац је знатно подмладио тим, који под командом Мирка Микића дјелује одлично на старту нове кампање. Четири убједљиве побједе у првенству сигурно су добар вјетар у леђа пред прво европско искушење у другом колу ЕХФ Европа купа.

- Мали проблем нам представља недостатак овосезонског видео-материјала противника. Видим да им недостаје неколико важних играча, као, уосталом, и код нас у односу на прошлу годину. Претпостављам да ће на Прцеу и Кастриоту заснивати нападачку игру, а довели су и једног од најбољих играча њихове лиге у претходној деценији Дениса Терзићија, те два Црногорца на крилним позицијама. Сматрам да нас очекује врло тежак двомеч, али се концепт наше игре сигурно неће мијењати. Без обзира на противника, трудићемо се да будемо агресивни и енергични у сваком сегменту игре - рекао је Микић.

Лука Перић би до меча требало да санира повреду рамена, док је наступ Николе Маливојевића под знаком питања. Са њима или без њих, као што Микић рече, систем игре неће бити промијењен. Чврсто и агресивно у одбрани, са инсистирањем на брзој игри у нападу на непостављену одбрану ривала.

- Да, ове године нам се на томе заснива игра. Млада смо екипа, полетна и сигурно је у томе наша предност. Надам се да они неће моћи испратити тај темпо и да ћемо уписати побједу, иако неће бити нимало лако - казао је крилни рукометаш Владо Драганић.

Свјесна одлуке да подмлади тим, управа Бањалучана није поставила никакве захтјеве пред ову сезону. Па ипак, она је кренула како “црвено-плави” можда нису могли ни да замисле.

- Одрадили смо одличне припреме, дајемо максимум и из тренинга у тренинг се види напредак. Битно је да играмо добро, а резултат је помало у другом плану. Наравно, увијек је лијеп осјећај славити, па се надам да ћемо се радовати и у недјељу - закључио је Драганић.

Реванш утакмица је 24. октобра у Пећи.

Апел навијачима

Улазнице за први европски испит Бањалучана ове сезоне већ су пуштене у продају, а само 500 најбржих моћи ће да се домогне комадића папира који им гарантује улазак у дворану. Оваква одлука донесена је због “ковид” протокола, те обавеза клуба према спонзорима. Из Борца су упутили апел навијачима да навијају фер и спортски, без политичких или других парола које би могле много да коштају “црвено-плаве”.

Извиђач на Дуклу

Рукометаши Извиђача коначно ће се, први пут послије 2013. године, окупати на европској сцени, а у другом колу ЕХФ Европа купа снаге ће одмјерити са чешким шампионом Дуклом. Први меч на програму је у суботу од 20 часова у Љубушком, а реванш је седам дана касније у Прагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана