Рукометаши Борца спремни за реванш са Бесом: Храбро, брзо и јако

Душан Репија
Рукометаши Борца спремни за реванш са Бесом: Храбро, брзо и јако

БАЊАЛУКА - Храбро, брзо и јако. То је отприлике рецепт који рукометаши Борац м:тела морају да испоштују у реваншу са Бесом (недјеља, 18 часова) у оквиру другог кола ЕХФ Европа купа.

Бањалучани су у Пећ понијели три гола предности, што није много, али је ипак разлика која ставља додатни притисак на домаћина. Пред младу екипу Мирка Микића ове године није постављен никакав императив, али његови момци на старту сезоне играју сјајно. Не рачунајући пораз у полуфиналу Купа Републике Српске нанизали су шест побједа које су им напумпале самопоуздање, па се надају да ће исход бити исти као прошле године против истог ривала. 

- Значи нам наравно додатно самопоуздање, али смо се трудили да га не губимо ни када смо у припремним утакмицама губили. Нова смо и млада екипа, рутину и напредак стичемо понављањима. Овакви резултати су додатни плус, али оно што ћу понављати до краја сезоне јесте да је важан само напредак у игри. Добили смо Леотар прије неколико дана, али је и рукометно слијеп човјек видио да смо у првом полувремену били баш лоши у одбрани. То не смије да нам се понови у Пећи. Радује ме начин како се момци носе са притиском - рекао је Микић.

Осовину игре Бесе чине бекови. Никола Прце се наравно истиче квалитетом и искуством, а опасни су и Егзон Гјука, Дениз Терзићи и пивот Кастриот Јупа. Нема сумње да ће екипа из самопроглашеног Косова без обзира на заостатак покушати да спусти темпо и постепено гради игру, док ће “црвено-плави” настојати да ураде супротно.

- То је наша идеја против сваког ривала. Млади смо, пуни енергије па настојимо да ритмом сломимо противника. Одиграли смо добро у првом мечу, али мислим да смо можда могли раније да преломимо меч, јер смо имали неколико ситуација за то. Сада бар знамо шта можемо да очекујемо, јер пред утакмицу у Бањалуци нисмо имали никакву представу о њиховој снази. Све што смо знали је да су, баш као и ми, значајно промијенили састав у односу на прошлу сезону. Не могу ништа да прогнозирам, али се надам да ћемо одиграти како можемо, што би значило да смо на добром путу да прођемо даље - рекао је крилни рукометаш Лука Перић.

Бањалучани су у петак отпутовали у Вишеград гдје ће преноћити, па ће се у суботу запутити ка Пећи.

Без Маливојевића

Рукометаши Борца прилично су исцрпљени због згуснутог распореда у посљедњих петнаестак дана, а данак је узео и дуго путовање у Требиње и назад. Ипак, Микић ће моћи да рачуна на све играче осим Никола Маливојевића, који је остао у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана