Рукометаши Борца почели припреме за нову сезону: Ћелић најискуснији са 31 годином

Душан Репија
Рукометаши Борца почели припреме за нову сезону: Ћелић најискуснији са 31 годином

БАЊАЛУКА - Одлуком руководства да подмлади екипу и да тренер Мирко Микић у први тим уведе што више јуниора који су до сада наступали за другу екипу у Првој лиги Републике Српске, капитен рукометаша Борац м:тела Ђорђе Ђелић постао је најискуснији првотимац “црвено-плавих”.

Дугогодишњи капитен клуба рођен је 1990. године, баш као и повратник Стефан Миљковић па ће зато њих тројица имати двоструку улогу у новој сезони - да заједно са Микићем обликују младе играче, а на терену помогну колико могу. Нема сумње да ће баш као претпрошле сезоне чинити добру осовину у одбрани Бањалучана, јер им је то и најјача страна.

- Ух, мало помало и стигох међу најстарије (смијех). Али то је и нормално, већ дуго сам у првом тиму, сјећам се када сам кренуо на прве припреме са много искуснијим играчима. Трудићу се да будем ослонац нашим дјечацима и да им помогнем баш као што су мени помагали - рекао је Ћелић.

На синоћњој прозивци Микић је избројао до 21, а први пут на припреме сениора појавили су се по годишту још  кадети Никола Маливојевић, Никша Петровић, Огњен Каламанда, Никола Летић, Амар Грачић и Игор Миљеновић. Они су заједно са Берином Бркићем, Луком Перићем, Божом Тепићем и Немањом Миловцем, који су осјетили први тим недавно освојили јуниорско првенство БиХ и показали да имају доста талента.

- Пратили смо их одавно и знамо да могу доста. Најбитније је да се развијају на прави начин, а ми искуснији ћемо им пружити подршку. Тренери их добро познаје, јер је са некима радио у млађим категоријама па вјерујем да ће све бити како треба - рекао је Ћелић.

С обзиром на то да је десет момака 2000. годиште и млађе управа клуба није ставила терет резултата пред сезону која почиње 11. септембра. Али...

- Наравно да ћемо у свако такмичење ући са амбицијом да будемо што бољи. То се у Борцу једноставно подразумијева. Докле ћемо догурати остаје да се види, али сам притајени оптимиста да ће све бити добро - рекао је Ћелић.

Комплетне припреме рукометаши Борца обавиће у Бањалуци, а већ 4. августа одиграће тест меч са ППД Загребом. Прво званично такмичење је завршница Купа РС (4. и 5. септембар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана