Рукометаши Борца носе три гола предности у Пећ: Једна лопта одлучује о пролазу

Душан Репија
Рукометаши Борца носе три гола предности у Пећ: Једна лопта одлучује о пролазу

БАЊАЛУКА - Јунак побједе рукометаша Борца против Бесе (28:25) Марко Лукић оптимиста је када је у питању пролазак у трећу рунду ЕХФ Европа купа.

Први чин драме добили су Бањалучани и потврдили да имају врло потентан и већ сада прилично јак тим, јер је шампион самопроглашеног Косова све само не наиван противник. Иако су оба тима значајно промијенила саставе у односу на минулу сезону, све води ка томе да ће поново једна лопта превагнути на ову или ону страну. Зато стријелац десет голова за Бањалучане мало жали што предност на крају није била још израженија. Утисак је да је Беса средином другог полувремена била на конопцима, али Борац тада није успио да побјегне на три гола разлике, иако је имао неколико чистих ситуација за то.

- Мислим да смо могли славити са још неколико голова више. Немамо резултатски императив ове сезоне, јер нам је првенствени циљ да напредујемо из меча у меч. Одиграли смо борбено, да тако кажем “потукли” се и то је рецепт за реванш. Ми смо екипа која другачије не умије ни да одигра - рекао је Лукић.

Треба имати у виду да је добром дијелу момака на које рачуна Мирко Микић ово била прва европска утакмица у животу. Већина их је успјела да превлада трему уз неке неминовне грешке за њихов период каријере. Беса је на све начине покушавала да успори игру, а тренер домаћих Мирко Микић своје играче тјерао да играју брзо са много темпа.

- Момци су одиграли онако како смо тражили од њих. Показали смо зрелост, поготово играчи који су ту већ двије или три године и који треба да буду носиоци игре. Они су овакву тешку утакмицу прихватили објеручке и стоички изнијели до краја. Заиста сам поносан на начин на који су се борили и колико су били дисциплиновани. Очекује нас тешка утакмица и неће се сигурно ништа знати до посљедњег минута у Пећи - истакао је Микић.

Осим Лукића истакао се Никола Кнежевић, док је млади Амар Грачић у финишу постигао два врло важна гола. За убједљивију побједу недостајала је понека одбрана више и понеки промашени зицер мање. Треба истаћи да је утакмица у “Борику” протекла без икаквих инцидената и проблема на терену, док Борац вјероватно очекује казна због скандирања навијача у неколико наврата. Реванш утакмица је у недјељу у Пећи, а Бањалучани већ сутра од 18 часова у одгођеној утакмици шестог кола Премијер лиге гостују код Леотара у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана