Рукометаши Борца немају страха од фаворита

Дарко Пашагић
Рукометаши Борца немају страха од фаворита

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел у недјељу од 16 часова у бјелоруском граду Бресту играју меч 15. кола SEHA Гаспром Јужни ток лиге против Мешкова.

Бањалучки рукометаши су у штрајку од 8. јануара због неисплаћених плата и од тада одржавају кондицију играјући мали фудбал, кошарку...

- Свима је добро позната ситуација у којој се налазимо, тако да су стварно мале шансе да изненадимо ривала, који има за циљ пласман на финални турнир. Као и пред Партизан, одрадили смо два, три тренинга и у таквој ситуацији најважније је да се нико од играча не повриједи. Међутим, ми немамо страха од фаворизованог Мешкова. Пружићемо на паркету максимум а да ли ће то бити довољно за позитиван резултат, видјећемо - нагласио је капитен Бањалучана Бранислав Обрадовић.

Сличног мишљења је и стандардни чувар мреже "црвено-плавих" Марио Блажевић.

- Надам се да ће се ситуација веома брзо промијенити и да ће се наћи неко ко ће нам помоћи. Јасно је да је овако веома тешко функционисати, али одлучили смо да даље не одмажемо клубу који волимо. Пружићемо све од себе у Бресту да забиљежимо што бољи резултат, али веома је тешко очекивати да он буде повољан - рекао је Блажевић.

У 15. колу SEHA Гаспром Јужни ток лиге састају се: Нексе - Вардар (субота, 17), Партизан - Металург (субота, 18), Татран Прешов - Загреб (субота, 18), Мешков Брест - Борац м:тел (недјеља, 16 часова), Ловћен - Војводина играно у петак вече.

Завршница

Нови Сад ће од 11. до 13. априла бити домаћин завршног турнира регионалне рукометне "Гаспром Јужни ток SEHA лиге". За трофеј у трећем издању регионалне лиге бориће се четири најбоља тима из лигашког дијела такмичења, а биће одиграна и два ревијална меча - дуел кадетских селекција Србије и Хрватске и Војводине и Партизана.

- Прихватили смо препоруку Гаспрома да завршни турнир лиге буде у Србији, а не сумњамо да ће Нови Сад бити одличан домаћин - рекао је први човјек лиге Михајло Михајловски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана