Рукометаш Борац м:тела Владо Драганић спреман за велико искушење: Имаћемо шансу и у Грачаници

Душан Репија
Рукометаш Борац м:тела Владо Драганић спреман за велико искушење: Имаћемо шансу и у Грачаници

БАЊАЛУКА - Сјајну серију резултата рукометаши Борца покушаће да продуже и на једном од најтежих терена у БиХ, Грачаници.

Бањалучани у оквиру 13. кола сутра гостују екипи која ријетко просипа бодове код куће, али ако ико у овом тренутку може да се нада позитивном резултату то је сигурно екипа Мирка Микића. “Црвено-плави” у 11 утакмица имају десет побједа и реми, а рецепт за већину побједа био је исти - чврста одбрана и брза транзиција. Сличан сценарио прижељкује Владо Драганић, врло важан рукометаш за игру лидера шампионата у оба правца.

- Нећу рећи ништа ново ако кажем да идемо на тешко гостовање. Тешко је играти с њима, нарочито када су домаћини, али сам увјерен да ћемо имати шансу уколико прије свега одиграмо добро у одбрани. Када је напад у питању углавном играмо добро и проналазимо рјешења за све поставке ривала па је много важно да им не дозволимо лаке голове - рекао је Драганић.

Утисак је да екипа коју преводи Дамир Доборац није у досадашњем дијелу првенства показала онолико колико може што се одразило и на табелу. Ипак, Грачаница сигурно посједује квалитет за нешто више па ће силно жељети да то покажу против старог ривала.

- Дефинитивно нису у форми каква се очекивала од њих, али су сигурно квалитетан и опасан противник. Добили су Извиђач у Љубушком, а код куће имају све побједе и реми са Коњухом. Понављам, најбитније је да ми будемо на нивоу. Показали смо да се можемо извући и из неких тешких ситуација, чак и када губимо и останемо без три важна играча као што је био случај у Високом - рекао је Драганић.

Нажалост, дужи временски период биће одсутан десни бек Амар Грачић што је сигурно велики хендикеп.

- Амар ће нам сигурно недостајати, али морамо да се скупимо и завршимо започети посао на најбољи начин. Осим младог Боже Тепића имамо и друге играче који могу “закрпити” ту позицију - нагласио је љевокрилни рукометаш.

У Микићевој концепцији он је подједнако важан за игру како у нападу тако у одбрани.

- Сви дајемо колико можемо, зато су и резултати овакви какви су. Имамо одличан приступ који се за сада исплати, па се надам да ћемо наставити у истом ритму. Сви причају о титули, али вјерујте, да ми не размишљамо и на разговарамо на ту тему - нагласио је Драганић.

Први пут на списку Обрвана

Име Владе Драганића први пут се нашло на списку селектора репрезентације БиХ Ивице Обрвана, а међу 35 кандидата за Европско првенство које је на програму у јануару су још тројица играча Борца. Поред већ стандардног репрезентативца Луке Перића, ту су још Лука Кнежевић и Марко Лукић. Добојска Слога има два представника Владана Ђурђевића и Душана Миличевића, док је из Леотара позван Александар Милојевић. Обрван је обавио разговор и са Марком Панићем, са којим је по свему судећи изгладио неспоразум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана