Рудар Приједор започео припреме за наставак сезоне: Премијер лига једини циљ

Синиша Котараш
Рудар Приједор започео припреме за наставак сезоне: Премијер лига једини циљ

ПРИЈЕДОР - Јесењи прваци Прве лиге Републике Српске, фудбалери Рудар Приједора започели су припреме за други дио сезоне, а прозивку на Градском стадиону у Приједору обавио је шеф стручног штаба Борис Савић, након чега је екипу извео на први тренинг.

На првом окупљању појавио се 21 фудбалер међу којима је и неколико јуниора из омладинске школе, а једини циљ у наставку сезоне биће очување првог мјеста и повратак у Премијер лигу.

- Због снијега и тренутних временских прилика припреме ће бити обављане комбиновано, на спољном терену те у балону, гдје ћемо радити на вјештачкој подлози. Уколико прилике са пандемијом вируса корона буду допустиле, план је да се од 31. јануара преселимо у Медулин, гдје бисмо остали 14 дана и обавили главни дио припрема - рекао је спортски директор Рудара Саша Стевић.

На првом окупљању није било нових имена.

- Настојаћемо да пре одласка у Медулин доведемо бар два или три играча како бисмо попунили празнине одласком неких фудбалера. Још немамо ништа конкретно, контаката и разговора има, али је тренутно све само на томе. Што се тиче амбиција, оне се знају још од летос. Први смо на табели и желимо да ту позицију сачувамо до краја и изборимо повратак у Премијер лигу. Сасвим је свеједно хоће ли то бити са један, два или 12 бодова предности - истакао је тренер Приједорчана.

Млади стручњак је поручио да се одлучио на нешто ранији почетак рада из практичних разлога.

- Првенствено мислим да је ова зимска пауза била предуга и да седам дана, колико смо раније почели са припремама, неће представљати проблем. Уосталом, летос смо први стартовали и то је дало резултат, а добитна комбинација се не мења - наставио је Савић.

Према његовим ријечима, обрадовала га је чињеница да су сви играчи у доброј мјери испоштовали добијени план индивидуалног рада током паузе.

- Већ на првом тренингу сам видео да су у јако добром стању, што ме обрадовало јер значи да су заиста озбиљно схватили своје обавезе. На почетку, радићемо једном дневно, а уз то обавити и обавезне лекарске прегледе и неопходна тестирања. Видећемо какво ће нас време пратити па постоји могућност и да пре Медулина неколико дана проведемо на неком од терена у Републици Српској где постоје бољи услови за рад - додао је Савић.

Млади играчи на цијени

Екипу Рудара напустила су петорица играча. Огњен Јаћимовић отишао је на позајмицу у Љубић, а Сергеј Дојчиновић у Слободу из Новог Града. Уговор је истекао Маринку Растоки и он је постао нови играч Звијезде из Градачца, а слободу у избору нове средине имају Доминик Посарић и Алекса Драгић.

- Има интересовања премијерлигаша, па чак и из иностранства за наше младе играче Данила Мармата, Драгана Билбију и Луку Куленовића, али сматрамо да је још рано за њихов одлазак - нагласио је Стевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана