Рудар Приједор поражен на гостовању код Слободе у Тузли: Без голова нема бодова

Синиша Котараш
Рудар Приједор поражен на гостовању код Слободе у Тузли: Без голова нема бодова

ТУЗЛА - Фудбал се игра због голова, ми нисмо успјели да искористимо своје прилике, Слобода своју јесте и честитам јој побједу, рекао је тренер Рудар Приједора Никица Миленковић након пораза свог тима на гостовању у Тузли.

Иако су пуних 80 минута били равноправан ривал фаворизованом домаћину, Приједорчани су ипак поклекли у финишу, када је “резервиста” Мирсад Рамић успио да искористи асистенцију Саида Хусејиновића и угура лопту у мрежу гостију.

Приједорчани су и поред нешто лошије партије успјели да креирају три добре прилике, али је поново заказала реализација. Тиме је настављен црни низ Рудара, који на четири припремне утакмице на Златибору није успио да постигне погодак, а само су у поразу од Жељезничара од 1:2 у “генералки” уочи почетка првенства погодили противничку мрежу. А и то је, тврде присутни на мечу одиграном на “Грбавици”, био аутогол Сарајлија.

- Слобода је у првом полувремену имала иницијативу, док смо ми имали проблем да креирамо иоле конкретнију игру. Ипак, и тада смо створили једну прилику коју, нажалост, нисмо искористили. У наставку смо након неких измјена били много конкретнији, али је поново на видјело изашла наша неефикасност. Фудбал се ипак игра због голова и ако не затресеш противничку мрежу, нема ни побједе. Уз то, утакмица са Слободом је била доста брза и показало се да, уколико каснимо и не стојимо близу противника, сами себи правимо проблем - истакао је Миленковић.

У оквиру другог кола наредног викенда Рудар Приједор ће угостити Широки Бријег и у “жуто-плавом” табору се надају да би уз помоћ са трибина и много конкретнију игру могли да остваре позитиван резултат.

- За нас је свака утакмица, па тако и ова са Широким Бријегом, прилика да се докажемо, али и да подигнемо ниво игре за бар један степеник више. Са друге стране, мораћемо да будемо изузетно обазриви јер је Широки Бријег изузетно полетна и млада екипа, са веома брзим играчима и свјесни смо да ће то бити тежак меч за нас. Ипак, ми смо домаћини, имаћемо навијаче уз себе и то може да буде пресудно. Наравно, наставићемо да тражимо рјешење у нападу, али је проблем у томе што, ако сад нађемо нападача, мораћемо дуго да га чекамо да дође у оптималну физичку спрему. Надамо се и да ће се Лука Куленовић убрзо опоравити, али и да ће неко од наших играча напокон “прорадити” - појаснио је Миленковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана