Рудар Приједор почиње припреме за наставак првенства: Амоа и Сантос остају, стижу и појачања

Синиша Котараш
Рудар Приједор почиње припреме за наставак првенства: Амоа и Сантос остају, стижу и појачања

ПРИЈЕДОР - Шеф стручног штаба Рудар Приједора Марко Тешић обавиће данас у 11.30 часова прозивку првотимаца на почетку припрема за прољећни дио премијерлигашке сезоне.

Приједорчани ће у наставку првенства водити грчевиту борбу за опстанак па на Градском стадиону не желе ништа да препуштају случају, већ желе да се што боље припреме и наставак дочекају у што бољој форми.

- Сви првотимци добили су план индивидуалног рада током паузе и очекујем да су га се сви придржавали да би већ од првог дана припрема кренули пуним интензитетом. Првих десетак дана радићемо на помоћним теренима у Љубији и Приједору, а по потреби ћемо имати на располагању и терен са вјештачком подлогом у Гомјеници - истакао је Тешић.

Након уводног дијела слиједи 24. јануара пут Медулин, гдје ће експедиција Рудара остати до 7. фебруара те одиграти и шест контролних утакмица.

- Већ смо се за 26. јануар договорили за меч са словеначким прволигашем Домжалама, а три дана касније слиједи и двобој са Олимпијом. Након тога ћемо учествовати на традиционалном “Медулин купу”, на којем нас очекују још четири квалитетне провјере. Већ смо се договорили и о “генералки” коју ћемо 19. фебруара одиграти против Слободе из Новог Града - појаснио је стратег Приједорчана.

Током зимске паузе екипу Рудара напустила су два везна играча Стефан Гаврановић и Андрија Рајовић, а очекује се да у клуб стигну бар три квалитетна појачања.

- Гаврановић је нашао посао у Њемачкој, уз рад ће наступати за један нижелигашки клуб, гдје већ игра неколико фудбалера са наших простора те нисмо жељели да му правимо проблеме. Што се тиче Рајовића, он је у Приједору био као позајмљени играч суботичког Спартака па је одлучио да се врати кући. Доста се причало да ће Сантос и Амоа промијенити средину, али од тога, бар ове зиме, неће бити ништа. Сигурно је да ће бити још неких промјена, поготово што још влада велики интерес за Ријада Садикуа, Николу Мандића и Јована Владимира Павловића, а сигурно је и да ћемо неке од млађих фудбалера послати на позајмице у околне клубове, гдје ће имати много више шансе да играју - појаснио је Марко Тешић.

Наравно, навијаче Приједорчана највише интересује да ли ће клуб у наставак сезоне ући појачан.

- Челници клуба тренутно разговарају са неких пет или шест провјерених фудбалера и надам се да ће бар тројица стићи у Приједор. Не желимо играче да бисмо их имали на броју, већ да квалитетом могу одмах да заузму мјесто у екипи - закључио је тренер Рудара.

Без проблема са младима

Премијерлигаш из Приједора је једна од екипа која нема проблема да на терен изведе најмање два играча млађа од 21 године.

- Ми их тренутно имамо чак 11, а у истој категорији су Амоа и Сантос, али пошто су странци не рачунају се. Са поносом кажем како смо ми најмлађи тим у Премијер лиги, јер осим ових младих играча, имамо неколико који су тек напунили 22 године. Посљедњих седам утакмица јесењег дијела првенства просјек екипе је био 23 године, а у свакој од њих стартовало је по пет фудбалера до 21 године - појаснио је Марко Тешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана