Рудар Приједор на “поправном” против Сутјеске: Само тријумф долази у обзир

Синиша Котараш
Рудар Приједор на “поправном” против Сутјеске: Само тријумф долази у обзир

ПРИЈЕДОР - Највећи фаворит за освајање шампионске титуле у Првој лиги Републике Српске, те пласман у Премијер лигу Рудар Приједор, “оклизнуо” се већ у првом колу одигравши меч без голова на гостовању код Жељезничар спорт тима у Бањалуци.

Сада им, у првом домаћем мечу у новој сезони, у госте долази повратник Сутјеска и сви су у Приједору увјерени да им тријумф овога пута неће измаћи из руку.

- Свакако да нам је циљ да у овој утакмици остваримо побједу, након што смо у Бањалуци испустили два бода. Имамо доста информација о квалитету Сутјеске, знамо шта су им добре, а шта лоше стране и мислим да смо се квалитетно припремили за овај меч. Покушаћемо да од самог почетка наметнемо свој стил игре и ако то урадимо, онда су нам и шансе за успјех много веће. Било би то веома важно и због саме атмосфере у екипи, јер се код нас још осјети одређени грч у игри који ће се потпуно изгубити ако одиграмо онако како знамо и упишемо први овосезонски тријумф - истакао је тренер Рудар Приједора Борис Савић, који ће моћи да рачуна на све првотимце са изузетком повријеђеног Демира Јакуповића.

Са друге стране, у редовима фочанског прволигаша признају да су Приједорчани фаворити, поготово што имају одређених проблема са играчким кадром.

- Бићемо ослабљени јер нам још нису готове регистрације за неколико играча који су веома битни за нашу игру. Међутим, кога нема, без њега се мора, тако да идемо у Приједор са жељом да се тамо представимо у најбољем свјетлу, поготово што ће овај сусрет бити и на малим екранима. Екипа Сутјеске је млада, жељна доказивања и свјесни смо да је Рудар фаворит, а фавориту се не пријети. Али, тамо не идемо на излет, уосталом, немамо ни шта да изгубимо, сигуран сам да и ми имамо неке предности и ако би нам се пружила прилика, настојаћемо да је искористимо - поручио је тренер Сутјеске Душко Рашевић.

Императив побједе

Стандардни првотимац Рудар Приједора Предраг Зекановић сигуран је у побједу свог тима.

- Јесмо киксали у Бањалуци и не вриједи више причати о томе. Уосталом,  ако је кикс и морао да се деси, онда је боље што је то било на старту, када имамо доста времена да све исправимо. Сада имамо императив побједе, али га имамо и уочи сваке утакмице јер ми против сваког ривала размишљамо само о побједи, па ће тако бити и против Сутјеске - рекао је Зекановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана