РК Дрина: Показаћемо да заслужујемо елиту

Синиша Котараш
РК Дрина: Показаћемо да заслужујемо елиту

ЗВОРНИК - Рукометаши Дрине из Зворника нису у сезону ушли онако како су жељели пошто су у првих пет кола уписали исто толико пораза.

Ипак, у табору повратника у Премијер лигу не очајавају јер су свјесни да је прелазак у виши ранг такмичења увијек тежак и неизвјесан док поручују да се квалитет њихових игара полако, али сигурно подиже што се могло видјети и у посљедњем мечу у којем је актуелни шампион Извиђач тек у самом финишу “погуран” неким чудним судијским одлукама успио да оствари тријумф резултатом 25:24.

- Сезона је свакако дуга и напорна, а у њу смо ушли са младом екипом и неколико нових играча па треба времена да се уиграмо. Наша форма је у осјетном порасту на посљедње три утакмице што се најбоље видјело управо на сусрету са Извиђачем на чији коначан резултат у знатној мјери утицале судије - рекао је један од тренера у клубу Александар Голубовић.

Говорећи о квалитети екипе Дрине Голубовић је нагласио како им највећи проблем представља то што немају потребно искуство играња у највишем рангу.

- Истина је да је наша екипа већ дуго заједно, али исто тако немамо никаквог искуства играња много јачих и квалитетнијих утакмица. Једино пивот Средо Видаковић те Елдин Хајдаревић имају то искуство, Хајдаревић посебно јер је дуго играо у Норвешкој и Данској за клубове који су наступали у Лиги шампиона, а носио је и дрес сарајевске Босне, такође у том елитном такмичењу. Свјесни смо да нам треба времена да се привикнемо на један другачији систем игре, односе на паркету и судијски критеријум - тврди Голубовић.

Ипак, у Зворнику вјерују да ће љепши дани за њихов рукомет веома брзо доћи и да ће Дрина показати да заслужује да игра са најбољим клубовима.

- Не желимо да се ово схвати као некакав изговор, већ једноставно преносимо реално стање ствари, због чега смо и имали лош старт. Вјерујем да ћемо врло брзо уписати прве бодове, а онда почети и једну позитивну серију која ће Дрину према средини табеле. Има клубова са којима можемо равноправно да се носимо, а већ сада могу рећи да ће се сви противници добро помучити да у Зворнику освоје неки бод - категоричан је Голубовић.

 

Аматери

Тренер Голубовић са поносом је истакао чињеницу да у екипи Дрине нема ниједног професионалца.

- У Дрини нема ниједног играча који живи од рукомета и све су то средњошколци, студенти и запослени радници који прије подне раде, а навече долазе на тренинг. Ту се разликујемо од већине клубова који имају по два тренинга дневно, плус одлазак у теретану - казао је Голубовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана