Реванш утакмице првог кола ЕХФ Европског купа: Слоги одговара и минимална побједа

Синиша Котараш
Реванш утакмице првог кола ЕХФ Европског купа: Слоги одговара и минимална побједа

ДОБОЈ - Имамо повољан резултат из првог меча и свака побједа нас води даље, а наша највећа предност лежи у томе што играмо пред својим навијачима, поручио је тренер рукометаша Слоге Дејан Василић.

Добојлије су прије седам дана, у првом мечу првог кола ЕХФ Европског купа на гостовању у Естонији одиграле неријешено против Виљандија (20:20) и имају реалне шансе да се пласирају у другу рунду овог такмичења. Василићеви изабраници пропустили су прилику да већ у првом мечу обезбиједе много повољнији резултат, али су искључиво сопственим грешкама на крају одиграли неријешено. Ипак, у екипи влада оптимизам, иако постоје одређени проблеми због повреда неколицине играча.

- Неколико рукометаша је под знаком питања, а оно што је сигурно јесте да Борислав Станковић неће заиграти. Ровити су и Владимир Станковић, Божидар Лековић и Милош Трифуновић, али ће они бити у записнику и видјећемо колико ће играти. Оно што радује јесте опоравак Николе Кнежевића, који ће заузети своје мјесто у тиму - поручио је Василић.

Стратег Добојлија осврнуо се и на снагу ривала којег су, како сам каже, одлично упознали на гостовању у Естонији.

- Оно што треба да знамо о Виљандију сазнали смо већ у првој утакмици. Видјели смо све њихове добре стране, али и гдје су нешто слабији. Спремили смо одговарајућу тактику и сви смо велики оптимисти за пролаз даље - додао је Василић.

Један од најбољих рукометаша Слоге Владан Ђурђевић постигао је у Виљандију три поготка, а што се тиче реванша, убијеђен је у тријумф свог тима.

- Мислим да смо квалитетнија екипа од Виљандија, иако то баш и нисмо показали у Естонији. Ипак, пред пуним трибинама у Добоју сигуран сам да наша побједа неће и не смије да дође у питање. Истина, имамо малих проблема са играчким кадром, али ко год да заигра, даће све од себе за пролаз у наредну рунду - категоричан је Ђурђевић.

Реванш на “Полигону”

Утакмица Слога - Виљанди биће одиграна на Стадиону спортских игара у центру Добоја, популарном “Полигону”, са почетком у 18 часова, на којем се иначе играју и мечеви традиционалног ТВ турнира рукометних шампиона.

- Имамо сјајну “герфлор” подлогу на којој је одигран овогодишњи турнир, а како у Добоју влада велико интересовање за овај меч, очекујемо пуне трибине и велику подршку наших навијача - рекао је Василић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана