Реализација мучи Борац и Радник

Дарко Пашагић
Реализација мучи Борац и Радник

БАЊАЛУКА/БИЈЕЉИНА - У генералним провјерама два српска клуба који се такмиче у Премијер лиги БиХ Борац и Радник нису баш пуно показали, а оно што још више може да забрине симпатизере два клуба је што нису успјели да затресу ни противничку мрежу.

Бањалучани су на "Билином пољу" поражени од Челика са 0:1, док су Бијељинци у Букињу покрај Тузле играли против Слободе неријешено 0:0.

Иако су створили три колосалне шансе, али било је и неколико полуприлика, "црвено-плави" су изгубили од Зеничана, којима предстоји грчевита борба за опстанак. 

- Једино са чим могу бити задовољан је чињеница да смо играли утакмицу и то у амбијенту који ће нас чекати у првенству. Били смо за нијансу конкретнији у првом дијелу, али послије примљеног гола играчи Челика нису дозволили да их притиснемо. Противник се понашао на терену као да је сусрет за бодове, а код нас је та срчаност изостала. Код мојих играча је било очигледно да су уморни од напорних припрема, али и пута - нагласио је шеф стручног штаба Борца Бранислав Крунић.

Послије овог сусрета много му је јасније ко ће бити на терену у прољећном дебију у Широком Бријегу.

- Права је срећа што се овај меч није играо за бодове, јер бисмо без њих сигурно остали. Ова утакмица ми је отворила очи у погледу неких играча и ако је уопште било недоумица оне су сада отклоњене. Међутим, они који добију шансу на премијери могу лако да остану без мјеста у стартној постави, јер је свака утакмица доказивање за мјесто на терену или међу 18 - додао је Крунић.

Меч без погодака није много забринуо шефа стручног штаба Радника Славка Петровића.

- Била је ово за нас пета утакмица у посљедњих 12 дана и видјело се да је код играча присутан умор. Осјетило се да немају свјежине, док су играчи

Слободе када је ријеч о том питању били далеко бољи. Остаје нам ових пет дана да повратимо свјежину и вјерујем да ће старт за нас бити успјешан - нагласио је Петровић.

Искусни стручњак у овом сусрету није имао прилику да види све своје адуте.

- Имали смо доста проблема, јер нисмо могли рачунати на ровите Славишу Радовића, Милоша Симоновића, Демира Пецу, Павла Сушића, док је Никола

Попара послије операције рамена тек почео са лаганим тренинзима. У екипи није било ни новајлије Кенана Шарића, који мора на операцију менискуса. Оно што може да ме радује је чињеница да ће прва четворица бити у комбинацији за прољећни старт и дуел са Жељезничаром, који је и те како битан за обје екипе - додао је Петровић.
 

Провјере

Борац је у припремном периоду одиграо седам, а Радник пет утакмица. Бањалучани су побиједили Телеоптик са 3:0 и Вардар са 2:0, а играли су неријешено са Оренбургом (2:2) и Иртишем (0:0). Поразе су доживјели у дуелима са Чајком (1:2), Динамом из Кијева (1:4) и Челиком (0:1).

Бијељинци су савладали Колубару са 2:1, Крупу са 3:2 и Рудар Приједор са 1:0, а играли су неријешено са Заглебјем (2:2) и Слободом (0:0).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана