Ратко Ђурковић, тренер Борaц м:телa: Јединство нас водило до трона

Иван Драгичевић
Ратко Ђурковић, тренер Борaц м:телa: Јединство нас водило до трона

Бањалука - Успјели су рукометаши Борца м:тел да превазиђу себе и са клупе вођени Ратком Ђурковићем освоје четврту титулу шампиона БиХ.

Било је много проблема и потешкоћа током цијеле сезоне, али су "црвено-плави" успјели да се вину изнад тога и у узбудљивој завршници првенства оките се титулом. Иако су Извиђач и Вогошћа важили за фаворите током цијеле сезоне, Борац је показао квалитет у најважнијем моменту, што је довело до великог славља. На наше питање како се осјећа послије освајања првенства Ђурковић је имао јасан одговор.

- Шампионски. Утрнуо сам, ово је стварно велики успјех. Из другог плана смо дошли до титуле, борили смо се и показали велику жељу. Доказали смо да када смо комплетни можемо да играмо са сваким и коначно смо дочекали све расположиве снаге у Лиги 4 с тим да је Ђорђе Ћелић пропустио уводна два меча. Завршница је била изузетно уједначена, да Вогошћи није одузет бод сви бисмо били једнаки и ту на тежини добијају наше феноменалне партије у "Борику" гдје смо надиграли све ривале. Морам да честитам и осталим екипама, нарочито Коњуху који је из другог плана направио велики успјех - рекао је Ђурковић.

Љетос је екипа доживјела велике промјене, дошло је доста нових играча, а и Ђурковићу је била дебитантска сезона на клупи Борца. Требало је времена да све дође на своје, а у томе никако нису помагале повреде. Сезона за Бањалучане још није завршена, јер их предстојећег викенда очекује завршница Купа БиХ у Мостару.

- Не пада ми на памет да спуштам атмосферу послије овог успјеха, јер играчи треба да уживају у томе. Направили су велику ствар, а у Мостар идемо растерећени са жељом да направимо ново изненађење. Више простора за игру могли би да добију млади играчи са мањом минутажом попут Арсенија Бубића и Марка Ћеранића, али морамо да будемо опрезни, јер тамо путујемо као шампиони - додао је Ђурковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана