Расту амбиције у Борац м:телу, али и трошкови

Душан Репија
Расту амбиције у Борац м:телу, али и трошкови

Бањалука - Фински Дикен већ је осигурао наступ у четвртфиналу Челенџ купа, а поред Борац м:тела, једном ногом мећу осам најбољих екипа су грчки АЕК, руски Санкт Петербург, норвешки Арендал, белгијски Визе те можда и највећи фаворит такмичења румунски ЦСМ Букурешт.

Представник Финске завршио је посао јер је већ одиграо оба меча са Берхемом из Луксембурга, док су наведени клубови стекли мању или већу предност у првим утакмицама. Сви осим Арендала, који ће у Русији против Динамо Виктора бранити шест голова вишка, баш као Борац, славили су у гостима, па би реванши требало да буду формалност. Прву утакмицу синоћ су играли украјински Донбас и португалска Мадеира, па ће овај пар дати осмог учесника четвртфинала. Како такмичење одмиче, а побједе се нижу, јасно је да апетити расту. Хтјели или не, Бањалучани већ крајичком ока гледају у правцу потенцијалних ривала, а управа клуба настоји да пронађе додатна средства како би наставак пута и у том смислу био још сигурнији. Двомеч са Литванцима коштао је 33.000 марака, а сигурно ће бити потребно још додатног новца с обзиром на успјех у Челенџ купу.

- Све је много љепше када су резултати одлични. Одавно није била ведрија атмосфера, сви су под утиском и сигурно ћемо пронаћи начин да наставимо започето. Чланови руководства клуба и до сада су помагали колико год су могли, тако ће и наставити. Исти случај је и с институцијама, с тим што очекујемо још мало вјетра у леђа с обзиром на то да смо једини клуб у БиХ који се још такмичи у Европи - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Он је још једном подвукао да све заслуге за овакав резултат иду на рачун играча те да ће учинити све да до краја седмице добију дио заосталих зарада.

- Било би неозбиљно са наше стране када играчи не би добили поруку из банке до петка. Чланови стручног штаба и они су прави јунаци, поново се прича о рукомету и надам се да ће то постати пракса као што је некада била - рекао је Бранковић.

Без обзира на мањак неизвјесности када је у питању пролазак у идућу рунду, очекује се да дворана “Борик” у суботу буде пуна. Маркетинг кампања је почела, плакати и билборди су по граду, али су рукометаши послали најбољу позивницу. Долазак на утакмицу најавили су и најватренији навијачи, “лешинари”.

Лукић: Сан се остварио

Прилику у Литванији добили су сви играчи, а први гол у европској конкуренцији постигао је најмлађи члан првог тима Марко Лукић, који је признао да је остварио дјечачки сан.

- Прелијеп је осјећај, посебно што сам практично цијели живот дио овог клуба. Надам се да ће их бити још много. Најважније је да смо одиграли одлично и практично ријешили питање проласка даље, али ћемо и реванш сигурно схватити озбиљно, поготово што очекујемо велику подршку навијача - рекао је Лукић, који је 1. јануара напунио 19 година.  

С обзиром на комотну ситуацију, Микић ће у реваншу сигурно дати још више минута младим играчима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана