Распад система у Раднику

Дарко Пашагић
Распад система у Раднику

БИЈЕЉИНА - Иако је до почетка прволигашке сезоне у Републици Српској остало само тридесетак дана још није познато када ће и да ли ће уопште почети припреме Радника, који је послије десет узастопних година играња у Премијер лиги морао да се пресели у нижи ранг.

Неизвјесна ситуација која је у бијељинском клубу била прошлог љета, када су припреме почеле са великим закашњењем и малим бројем играча није се могла значајно поправити током сезоне па је клуб који је у посљедњој деценији два пута излазио на европску сцену и био при врху фудбала у БиХ, морао да се врати међу прволигаше Српске.

Многи су очекивали да ће то бити сигнал за све љубитеље фудбала у Бијељини и Семберији да се пробуде, али од тога очигледно нема ништа. Од посљедње утакмице одигране 29. маја са Широким Бријегом прошло је 36 дана, а Градски стадион у Бијељини зјапи празан. Као да је све замрло, а до када ће бити тако велико је питање.

- Откако је одиграно посљедње коло ништа се не дешава. Играчи, један по један одлазе и практично Радник у овом тренутку нема ниједног фудбалера под уговором. И они, који га имају, могу да оду, јер плате нису добили од марта и на тај начин имају право на раскид уговора. Стручни штаб је још у горој ситуацији, јер нису добили ни марку у другом дијелу сезоне - рекао је извор “Гласа Српске” близак бијељинском клубу.

По његовим ријечима у овом тренутку се не зна ни да ли ће почети припреме, да ли ће на клупи остати Велибор Ђурић, који је био шеф стручног штаба Бијељинаца на крају прошле сезоне.

- Можда има још времена да се нешто уради, ако би припреме започеле ускоро. Сигуран сам да би Радник са најбољим играчима из омладинских селекција и са неколико искуснијих фудбалера и појачања могао да буде у горњем дијелу прволигашког каравана, али нема никога да покрене ствари са мртве тачке. Додатни проблем ускоро би могле да буду и тужбе, којих ће сигурно бити, јер ће фудбалери који су отишли или који се још воде на платном списку тражити зарађено. А, пошто клуб нема новца да их исплати сигурно ће услиједити тужбе, којих би могло бити још по другим основама - додао је извор “Гласа Српске”.

Тренери

Прошлогодишњу сезону на клупи Радника почео је Владо Јагодић, који је послије пораза у 14. колу у Бијељини од Широког Бријега смијењен, а на његово мјесто је постављен Велибор Ђурић. Он је екипу водио до краја сезоне, али није успио да са Бијељинцима оствари опстанак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана