Радмила Марковић, тренер БЛ Волеја: Неправедно би било сада прогласити шампиона

Милан Зубовић
Радмила Марковић, тренер БЛ Волеја: Неправедно би било сада прогласити шампиона

БАЊАЛУКА - Дебитантску сезону у МЕВЗА лиги одбојкашице БЛ Волеја завршиле су на претпосљедњем мјесту што је у управи оцијењено као велики успјех и залет на титулу шампиона БиХ.

Ипак, пандемија вируса корона зауставила је сва спортска дешавања тако да су Бањалучанке успјеле одиграти само једну утакмицу Лиге за првака, а одгођено је и финале Купа БиХ.

- Престали смо са радом као и сви остали клубови и дјевојке су код својих кућа гдје покушавају колико-толико да одрже форму мада је то веома тешко. У свакодневном смо контакту, кондициони тренер нам задаје задатке, никога није напустио ведар дух, поштујемо правила изолације и надамо се скором повратку на паркет - истакла је тренер БЛ Волеја Радмила Марковић.

О покушају дијела руководства Одбојкашког савеза БиХ да прекине такмичење и код жена за првака прогласи Гацко, а код мушкараца Какањ је рекла да то нема додира са стварним стањем.

- Било је покушаја да се на силу прекине такмичење и након само два кола прогласе шампиони што би било неправедно према свим осталим клубовима из Лиге за првака, јер многи нису одиграли двије утакмице већ само прво коло. Игнорисали су наступ Бимал-Јединства и нас у МЕВЗА лиги док уједно није било сагласности клубова о прекиду јер сви имамо жељу да такмичење буде настављено када то услови дозволе. Уосталом, ни европска одбојкашка федерација (ЦЕВ) није донијела одлуку или препоруку о прекиду такмичења тако да не знам зашто се са тим пожурило у једном дијелу ОС БиХ - нагласила је Марковићева.

Руководство клуба обавиће разговоре са свим чланица, а проблема у исплати плата не би требало да буде.

- Све до сада је било у реду па вјерујем да ће тако бити и у наредном периоду. Видјећемо шта ће се дешавати јер су неке играчице имале уговоре до краја априла јер је планирано да сезона траје до тада. Све ово је напрасно дошло и одиграло се за само неколико дана па се није стигло разговарати са њима што вјерујем да ће бити урађено у наредном периоду - казала је Марковићева.

Када је у питању наступ у МЕВЗА лиги идуће сезоне још ништа није познато, а Бањалучанке су биле освјежење за регионалну лигу.

- Руководство МЕВЗА је похвалило наш клуб који је добио највише оцјене за организацију утакмица те смо оставили најбољи утисак. Сходно пријашњим пропозицијама само шампион има загарантовано мјесто, док је могућа додјела специјалне позивнице којој се надамо јер смо положили све тестове у нашој првој сезони. Ипак, о том потом - изјавила је Марковићева.

Финале Купа

У финалу Купа БиХ требало је да играју БЛ Волеј и Бимал-Једиство пред празним трибинама дворане “Борик” што би био њихов седми сусрет у сезони, а Брчанке су славиле на пет мечева.

- Након што смо 12. марта одржали прес конференцију пред финале Купа БиХ стигла је одлука о отказивању истог што се показало као исправно, с обзиром на цјелокупну ситуацију које су у том тренутку само појединци били свјесни. Вјерујем да ће финале Купа бити одиграно кад-тад, а један од начина да се првенство ријеши је и турнир за викенд, али прво да видимо како ће се ситуација развијати - рекла је Марковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана