Радивојевић: Самовоља генералног секретара Кошаркашког савеза БиХ

Срна
Радивојевић: Самовоља генералног секретара Кошаркашког савеза БиХ

БАЊАЛУКА - Спортски директор Кошаркашког клуба “Игокеа” из Александровца Вук Радивојевић изјавио је да би за кошарку у БиХ у овом тренутку најбоље било да генерални секретар Кошаркашког савеза БиХ Амер Чолан оде са те позиције, јер блати има савеза и бави се лажима.

Коментаришући чињеницу да је Чолан поново покренуо причу о учествовању кошаркаша “Игокее” у Лиги шампиона, али и о регионалој АБА лиги, Радивојевић је рекао да самовоља Чолана доводи до тога да вуче цијели Савез у пропаст.

“Морам да испред цијелог клуба демантујем све оно што је он изговорио ових дана, Управни одбор није донио никакве одлуке, а што се тиче наших наступа у Лиги шампиона и АБА лиги, он о томе сигурно неће одлучивати”, рекао је Радивојевић за АТВ.

Он је истакао да се у “Игокеи” увијек ради у интересу кошарке и да се никад не гледа одакле који играч долази.

“Дали смо прошле године два репрезентативца у БиХ, три у Србији. Он може да прича да смо окренути ка Србији, али правимо играче и за БиХ и никад никоме нисмо забранили да игра за БиХ, што је чињеница. Наши јуниори су недавно освојили турнир у Београду, а МВП је био наш Амсал Делалић, који је прошле године дошао из Тузле. Зашто о томе не причамо?”, нагласио је Радивојевић.

Он је још једном подвукао да су резултати “Игокее”, “Спарса” и “Борца” прошле сезоне били фантастични и да се, умјесто о томе, прича о стварима које немају везе са развојем кошарке у БиХ.

“Генерални секретар Чолан се бави лажима, блати име Савеза, самоиницијативно шаље дописе ФИБА. Он каже да жели да утиче на побољшање кошарке у БиХ, али ради све супротно”, поручио је Радивојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана