Рад и заједништво рецепт за успјех oдбојкашa Маглића

Никола Лучић
Рад и заједништво рецепт за успјех oдбојкашa Маглића

ФОЧА - Старт из снова у дебитантској сезони у Премијер лиги БиХ имају одбојкаши Маглића који пред вечерашњу утакмицу седмог кола против Јединства у Брчком (19 часова) држе другу позицију на табели.

Предвођени искусним капитеном Драганом Матовићем, изабраници Алена Џамбића остварили су четири побједе из пет одиграних утакмица, а млади стручњак поручује да се нико није надао овако добром почетку.

- Да нам је неко прије почетка такмичења понудио и мањи број бодова објеручке би га прихватили. Међутим побједе нас нису дигле, циљ је и даље опстанак у лиги. Допутовали смо без оба примача у Брчко, али нећемо се тек тако предати, надамо се мушкој утакмици, па зашто да не и неком изненађењу. Ипак, нагласио бих да је неозбиљно и смијешно како је Одбојкашки савез направио попуну лиге, јер се такмичење одвија по убрзаном ритму. То нам је и донијело повреде важних играча. Надам се да ће се они што прије опоравити и да ћемо наставити са сјајним партијама - поручио је Џамбић. 

Фочаци имају најмањи буџет од свих тимова у највишем рангу, али добар рад, заједништво и сјајна атмосфера гурају младу екипу напријед, можда чак и преко својих граница. 

- Можда имамо мањи буџет и од неких екипа које не играју у Премијер лиги, међутим направили смо лијепу причу, а играчи од својих малих чланарина одвајају новац за помоћ клубу. Дуго сам у одбојци, али овакву групу играча и атмосферу нисам нигдје имао. Сви се трудимо да великим залагањем дамо све од себе како би резултати нашег клуба, у премијерном наступу у друштву најбољих, буду што бољи - закључио је Џамбић.

У фантастичној серији Фочаци су редом побјеђивали Борац, Темпо, Радник и Модричу, а једини неуспјех доживјели су на отварању против Домаљевца, када су поражени након пет сетова велике борбе. Поред вечерашњег дуела у Брчком на програму су и остале утакмице седмог кола Какањ - Радник, Домаљевац - Борац (19), а први меч синоћ су одиграли Босна и Темпо. 
 

Женска конкуренција

Мечеви седмог кола у женској конкуренцији на распореду су вечерас, а програм ће отворити ХЕ на Дини дуелом против Новог Града од 17 часова. Након њих на терен ће играчице Гацка и Слободе (18.30), док су мечеви Кула - Маглић и Смеч - Мостар на програму од 19 сати. Синоћ су играли Инова и Горажде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана