Првотимац Леотара Андреј Ђурић пресрећан због опстанка у Премијер лиги: Поносан сам на екипу

Дарко Пашагић
Првотимац Леотара Андреј Ђурић пресрећан због опстанка у Премијер лиги: Поносан сам на екипу

БАЊАЛУКА - Првотимац Леотара Андреј Ђурић, који је у првом дијелу сезоне носио и капитенску траку, пресрећан је што је његов клуб два кола прије краја првенства обезбиједио опстанак у Премијер лиги БиХ и вјерује да ће у наредним годинама чета са “Полица” играти далеко запаженију улогу у елити.

Требињци су практично “минут до 12” послије одустајања Крупе и селидбе Младости из Добоја код Какња због недобијања лиценце у нижи ранг постали премијерлигаши.

- Не треба заборавити да је ова екипа само прије двије године била друголигаш Српске, тако да је пред почетак сезоне било доста оних који нису вјеровали у нас, поготово када се зна да смо практично у посљедњи час сазнали да ћемо бити премијерлигаши и недовољно спремни смо ушли у сезону. Због тога сам поносан на екипу, на сваког члана управе, сваког нашег навијача, јер су сви они на неки начин допринијели да опстанемо у елити - нагласио је Ђурић, који је у досадашњем дијелу првенства забиљежио 26 наступа.

Један од стубова одбране Леотара рекао је да сам почетак сезоне био доста тежак.

- Истина у почетку сезоне играли смо на свјежину, али како је она одмицала, било је све теже и теже, јер нисмо успјели због кратког рока да обавимо квалитетне припреме. Поготово посљедњих пет кола јесени, када смо доживјели пет узастопних пораза - наставио је овај 24-годишњак.

Међутим, на зимској паузи дошло је до радикалних промјена на “Полицама”.

- Именован је нови стручни штаб на челу са Миодрагом Бодирогом, доведено је неколико искусних појачања, али је све то требало уклопити на терену. Било је доста нервозе у почетку, али мало, помало и вода је почела полако да “иде на наш млин”. По мом мишљењу кључна за опстанак била је побједа у 28. колу на нашем терену против Вележа, онда и она на гостовању у Бијељини два кола касније. Све смо то потврдили тријумфом у прошлом колу против Рудар Приједора, тако да је ових девет бодова у посљедња четири кола било кључ опстанка - рекао је Ђурић.

На крају сезоне великом броју играча истичу уговори, а међу њима је и он.

- Искрен да будем још нисам размишљао шта даље, али је јасно да бих волио да останем у родном граду, али и исто тако да ова екипа, ако је могуће, остане на окупу. Сигуран сам да би уз још неколико појачања тек наредне сезоне показали далеко више и сигурно били боље пласирани - додао је Ђурић.

Каријера

Андреј Ђурић каријеру је почео на “Полицама”, одакле је још као 17-годишњак прешао у Сарајево. Потом је играо за Подриње из Јање, бијељински Радник, Игман из Коњица и Чапљину, одакле се прије двије године вратио у матични клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана