Прво колo Друге лиге РС: Пејовић пресудио “мотористима”

Дарко Пашагић
Прво колo Друге лиге РС: Пејовић пресудио “мотористима”

БАЊАЛУКА - Фудбалери вишеградске Дрине ХЕ су на старту Друге лиге Републике Српске, група исток савладали су Фамос из Источне Илиџе са 1:0.

Човјек одлуке у дербију био је Милош Пејовић, који је у 83. минуту затресао мрежу голмана Марка Терзића и донио славље Вишеграђанима. Прво полувријеме донијело је тврду утакмицу, а Фамос је промашио двије колосалне прилике да стигне до вођства. Није се прославио Марко Марковић који је у два наврата промашио фантастичне шансе.

Власеница је тријумфално закорачила у друголигашко друштво, на старту савладавши, у комшијском дербију, Милиће са 3:2. Иако је пред сами меч Власеницу погодило невријеме, ни киша која је ромињала, ни терен натопљен водом, нису спријечили одличну фудбалску представу, која је на крају заслужено припала домаћину.

Романија је на старту побиједила Будућност из Пилице са 2:1. Паљани су до предности дошли у 17. минуту из пенала, који је у гол претворио Страхиња Чворо. У самом финишу првог дијела предност је удвостручена, а стријелац је био Стефан Јокић. У наставку сусрета гости су ублажили пораз преко Марка Андрића у 66. минуту.

У групи запад фудбалери Слободе из Мркоњић Града декласирали су повратника у друголигашко друштво Прогрес из Кнежева са 5:0. У побједи је блистао Момчило Амовић, који је три пута затресао мрежу ривала.

Омарска је на старту била убједљива против Лакташа и на свом терену забиљежила тријумф од 4:1, иако су гости преко Слађана Лекића у 11. минуту стигли до предности. Међутим, расположени Бранко Росић је са два гола до полувремена довео Омарску до предности од 2:1. У наставку сусрета Борислав Граховац је повисио на 3:1, а тачку на и трећим голом ставио Б. Росић.

Важне бодове на гостовању освојио је шамачки Борац, који је на стадиону “Радолинка” савладали Пролетер са 2:1. Тако су Теслићани неславно започели нови шампионат и тако наставили са лошим резултатима, који су их пратили у прошлој сезони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана