Првенство Балкана у џудоу окупило више од 250 такмичара из осам земаља

Срна
Првенство Балкана у џудоу окупило више од 250 такмичара из осам земаља

ПАЛЕ - На Палама је данас отворено Првенство Балкана за пионире у џудоу које је окупило 250 такмичара из осам земаља.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић рекао је да су Пале трећи град у Српској који је домаћини великог и значајног такмичења.

“Радо се враћам на Пале због спортске дворане и њених услова, подршке општине која увијек пружа оваквим или сличним догађајима”, рекао је новинарима Павловић, који је и потпредсједник Џудо савеза БиХ.

Он је рекао да је организатор такмичења Џудо клуб “Романија” оправдао очекивања и изразио наду да ће предсједник Балканске федерације на крају то и написати у свом извјештају.

Предсједник Балканске џудо федерације Бранислав Црногорац рекао је новинарима да данас свједоче одличној техничкој организацији и да спортска дворана “Пеки” у којој се одвија такмичење пружа изваредне услове.

Он је навео да су балканска првенства изузетно значајна за младе џудисте и да су џудо легенде стартовале са ових такмичења.

Црногорац се захвалио Џудо савезу БиХ, Џудо савезу Републике Српске, начелнику паљанске општине Бошку Југовићу и домаћину Џудо клубу “Романија” који су дали свој максимум како би сви уживали у овом спортском догађају.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да је за сваку похвалу оно што ради Џудо клуб “Романија” и да је срећан што имају прилику да организују ово првенство.

“Ријетко који град у Републици Српској може да се похвали са овакавом организацијом, бројем такмичара, а данас проносимо добре ствари које џудо као здрав спорт носи са собом”, рекао је Југовић и додао да општина Пале нуди тамичарима добре смјештајне капацитете, гостопримство.

Југовић наводи да је Сарајевско-романијска регија дала бројне реперезентативце, који су наслиједили вишеструког првака бивше Југославије и Балкана Рајка Кушића, попут браће Мајдов, те изразио нада да ће такмичара са овог првенства израсти неки нови репрезентативац.

Спортски директор Џудо клуба “Романија” Пале Дражен Суботић захвалио се Црногорцу који им је дао повјерење да организују тако битан спортски догађај, те да се нада да ће оправдати очекивања.

Суботић се захвалио и начелнику Пала Бошку Југовићу који својим радом и трудом обезбјеђује финансијску подршку.

Према његовим ријечима, џудо као спорт проглашен је од Унеска за најбољи спорт за развој дјеце.

Сутра након завршетка финалних борби Првенства Балкана, биће одржано и Првенство БиХ у џудоу за млађе сениоре и сениорке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана