Протест навијача ФК Сарајево, нападнута екипа ТВ Нова БХ

Агенције
Протест навијача ФК Сарајево, нападнута екипа ТВ Нова БХ

Велики број навијача Фудбалског клуба Сарајево окупио се вечерас испред клупских просторија на протесту након смјене тренера Хусрефа Мусемића, а испред Титове 38б орило се “Управа напоље”.

Потез Управе Сарајева да се коло прије зимске паузе ријеши Мусемића наишао је на жестоке реакције са свих страна, посебно јер “бордо клуб” у овом тренутку дијели прво мјесто са љутим градским ривалом Жељезничаром.

Форма тима је, истина, у благом паду, али сматрају многи да то није разлог да се на такав начин разиђу са тренером. Навијачи су хтјели да се састану са водећим људима клуба, који нису на то пристали, али се током дана огласио Нгуен Хоаи Нам, већински власник управљачких права ФК Сарајево.

Он је навео да је одлука да се да отказ тренеру Хусрефу Мусемићу у интересу клуба, те је замолио навијаче да вјерују у његову љубав према клубу.

ТВ Нова БХ је јавила да је један њихов сниматељ нападнут током овог протеста.

“О незадовољству навијача ФК Сарајево извјештавамо данима, али вечерас нисмо успјели, јер је нападнут наш сниматељ Седин Лепић који је приликом обављања задатка добио ударац у главу. Напао га је један од навијача који се нашао пред просторијама клуба. О свему је обавијештен МУП КС. Екипу смо повукли, јер за рад требамо слободу кретања, слободу говора и сигурност. Вечерас је нисмо имали”, саопштено је из ТВ Нова БХ.

Уз осуђивање напада на медијске екипе, Нова БХ позива надлежне органе и друге институције да ефикасно дјелују у складу са Законом

“Такође, позивамо новинарска удружења у Босни и Херцеговини, као и колеге новинаре, на солидарност у нападу на медијске слободе у нашој земљи. Физички напад који је наша екипа доживјела вечерас неће нас спријечити да наставимо обављати своју мисију професионалног и објективног информирања јавности о свим битним догађајима у Босни и Херцеговини, регији и свијету”, навели су из ТВ Нова БХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана