Прослављени асови Ратко Варда и Мирослав Берић сагласни: Јокић пише историју кошарке

Милан Зубовић
Прослављени асови Ратко Варда и Мирослав Берић сагласни: Јокић пише историју кошарке

БАЊАЛУКА - Прослављени српски кошаркаши Ратко Варда и Мирослав Берић одушевљени су признањем за најбољег играча НБА лиге које је добио Никола Јокић.

Варда је једно вријеме био његов саиграч у Меги у вријеме када је Јокић ступао на сениорску позорницу и уједно био један од ментора, јер му је уз тренера Дејана Милојевића из прве руке преносио искуство. Варда, који је такође играо на позицији центра, срећан је што је након 20 година једна “петица” коначно понијела МВП награду испред центра Филаделфије Џоела Ембида.

- Јокић је супротност од класичног центра и први је играч свог клуба по свим статистичким параметрима, док је са Ембидом ситуација мало другачија и он нема тако добре статистичке бројке. Генерално ми је драго што је након Шакила О'Нила неко од “високих” играча постао МВП, јер сам и сам играо на тој позицији. Радује ме то што се враћамо ранијој кошарци када се знало ко је плеј, ко центар и противник сам “снижавања петорке” - рекао је Варда.

Мишљење са њим подијелио је Берић, који је за Јокића рекао да би се уклопио у чувени састав СРЈ из 1995. године, који је постао шампион Европе.

- Апсолутно би се уклопио у тај тим. Надам се да ћемо поново имати играча који ће понијети МВП титулу НБА лиге. То је нешто што улази у историју и тешко поновљиво и Јокић је најближи томе да то понови идућих година. Ово што је урадио граничи се са нестварним. Тешко је наћи речи којима му можемо честитати. Радује ме то што у истој години имамо три МВП-ја, јер ниједна земља то раније није имала. То је наш понос и оно што остаје записано у историји - нагласио је Берић и кроз шалу додао да је добро што бек није МВП.

Подвукао је да тренутно треба бити фокусиран на квалификациони турнир за Олимпијске игре, а тек потом на највећи спортски догађај на планети.

- Биће много посла на лето, мада и то врло брзо. Надам се да ће Јокић и Богдан Богдановић што дуже играти плеј-офа НБА лиге. Њима то неће правити проблем да се адаптирају на нове услове. Имамо јак тим, само да останемо здрави - додао је Берић.

Затим је изнио мишљење о Алексеју Покушевском, који је у дебитантској сезони као члан Оклахоме остварио неке импресивне бројке.

- Покушевски је освежење и искочио је у први план те ће имати улогу у репрезентацији. Прошло лето о њему нико није размишљао, а сада је направио име у НБА. Тихо је отишао из Олимпијакоса и доказао се, мада је на почетку сезоне враћен у развојну лигу, након чега је боље заиграо. Надам се да ћемо и о њему причати у суперлативима. Добар је играч за репрезентацију који може дуго да игра - казао је Берић.

Јубиларни камп

Камп “Grave Threee points” у организацији Партизана ТС из Бањалуке ове године биће одржан 20, јубиларни пут и један је од најстаријих у региону. Ове године окупиће више од 300 дјечака и дјевојчица у четири смјене на Јахорини од 28. јуна до 29. августа, а учешће је 430 марака.

- Поносни смо на велики јубилеј и чињеницу да је кроз наш камп прошло више од 11.000 дјеце, међу којом су били Немања Гордић, Огњен Јарамаз, Марко Гудурић, Милош Глишић, Филип Петрушев, Вања Маринковић... Наши партнери из Партизана су поново са нама, тако да вјерујемо у кошаркашки напредак свих који дођу - изјавио је један од организатора кампа Богдан Станојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана