Промашаји однијели Борцу два бода

Дарко Пашагић
Промашаји однијели Борцу два бода

БАЊАЛУКА - Фудбалеру Борца Алмедин Зиљкић, који је био стријелац јединог гола за свој тим у дуелу са Широким Бријегом (1:1), баш као и осталим првотимцима Бањалучана тешко је пао реми у овом сусрету, којим је прекинут низ од седам узастопних побједа на свом терену.

Сматрају да су игром заслужили побједу, али их је срећа напустила, а што је још горе Широкобријежани су до бода дошли у 90. минуту из једине праве шансе на утакмици.

- Стварно смо заслужили побједу, али једноставно нисмо имали довољно среће да постигнемо други погодак и раније ријешимо питање побједника. Драго ми је што сам постигао погодак, али више бих волио да се нисам уписао у стријелце, а да смо славили побједу - нагласио је Зиљкић.

У овом сусрету играо је ровит, јер још осјећа посљедице потреса мозга зарађеног у дуелу са Зрињским.

- Добро сам се осјећао у првом полувремену, али када је почело друго није ми било баш најбоље, па је то разлог зашто сам замијењен. У свлачионици смо сви тешко поднијели овакав крај сусрета, јер нисмо искористили бројне шансе, а то се у фудбалу увијек освети. Немамо времена за јадиковке, већ се морамо окренути дуелу са комшијама из Крупе. Иако код њих гостујемо у сриједу овај сусрет једноставно морамо добити и тако задржати шансе за висок пласман - додао је Зиљкић.

И шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић разочаран је крајњим резултатом.

- По свему смо заслужили три бода, али... Широки је и раније знао у финишу долазити до повољног резултата и у овом сусрету је потврдио да је то екипа против које се мора постићи други гол, ако желиш да их побиједиш - истакао је Јагодић.

Рекао је да нема шта да замјери својим играчима.

- Све су учинили да дођемо до три бода, али нису имали среће да реализују оно што су већ сви видјели у голу. Међутим, добро је кад имате прилику да побиједите већ у сриједу када се игра наредно коло. Свјесни смо да је Крупа у тешкој ситуацији, знам да нам неће бити нимало лако, али избора у том дуелу немамо.

Већ на старту другог дијела, из игре је због повреде зглоба морао Дејан Мелег.

- У питању је исти зглоб због којег је и био неизвјестан пред овај меч и тешко је још увијек рећи када ће бити потпуно спреман. Сигурно да нас је његов излазак доста пореметио, баш због неких планираних ствари у наставку сусрета. Због тога сам и извршио само двије измјене, јер нисам желио да покварим оно што је добро - додао је Јагодић.

Кајкут: Лопта прешла линију

У 82. минуту фудбалер Борца Синиша Дујаковић шутирао је са неких 25 метара, а голман Широког Бријега Дарио Мишкић није баш спретно реаговао и лопта му је испала. Резервни играчи Борца који су се загријавали крај корнер заставице сматрали су да је лопта прешла линију, али помоћни судија Горан Дујак из Оџака није реаговао.

- Лопта је сигурно прешла линију и погодак је био регуларан. Најгоре што је судија био ту и морао је да то да види. Не можемо тражити алиби у овом спорном тренутку, али било их је још и сигурно смо оштећени у овом сусрету - нагласио је фудбалер Борца Саша Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана