Прњаворска атлетичарка Јелена Гајић веома близу испуњења норме за првенство Старог континента: Секунда до ЕП

Синиша Котараш
Прњаворска атлетичарка Јелена Гајић веома близу испуњења норме за првенство Старог континента: Секунда до ЕП

ПРЊАВОР - Чланица Атлетског клуба Прњавор Јелена Гајић вјерује да ће на наредна два такмичења надмашити своје најбоље вријеме на 800 метара у дворани и тако испунити норму која износи 2:05,50 минута за Европско дворанско првенство у Пољској.

Оптимизам гради на убједљивом тријумфу оствареном на сениорском дворанском првенству Србије у Београду, гдје је ову дионицу истрчала за 2:06,66 минута, што је нови сениорски рекорд БиХ у дворани.

- Да бих стигла до Пољске, недостаје ми је још секунда и 16 стотинки, а да остварим то вријеме, имаћу још двије прилике. Већ 20. фебруара ме очекује најјаче овосезонско такмичење, првенство Балкана у дворани које ће бити одржано у Истанбулу. Конкуренција ће бити заиста јака и можда ће ме баш то повући да остварим жељени резултат. Ако не успијем, остаје ми још Међународни митинг “Србија опен” у Београду. Вјерујем у себе и надам се најбољем - рекла је Гајићева.

Сматра да је и у Београду могла стићи до норме, али да је недостатак конкуренције директно узроковао да не оствари потребни резултат.

- Од самог старта била сам на челу трке. Диктирала сам темпо, одвојила се од осталих конкуренткиња и мислим да сам имала резултат који ми је требао. Међутим, десило се да сам у посљедњих 50 метара морала да заобилазим једну атлетичарку, која је заостала за цијели круг (200 метара). Њој није падало на памет да се склони, то ми је засметало и вјерујем да сам тада изгубила ту секунду - појаснила је Гајићева.

Прошле године су због пандемије вируса корона била одгођена практично сва такмичења.

- Због тога смо ове зиме одлучили да се такмичимо у затвореном. Резултати остварени у протеклом периоду, посебно два пута оборени рекорд БиХ у само 15 дана, показују да је одлука била исправна - истакла је Гајићева.

Након сезоне у затвореном, пред атлетичарима су наступи на отвореним тркалиштима, а и ту чланица Прњавора има одређене амбиције.

- Имам жељу да испуним норму и за Европско првенство на отвореном, као и да се што више приближим актуелном рекорду БиХ у дисциплини 800 метара на отвореном који је у власништву Бибе Кајан Субашић још од 1985. године. Даћу све од себе да то и остварим - поручила је Јелена.

Чланица АК Прњавор је од 2008. године, када је почела да се бави овим спортом, и никада није помислила да промијени клуб иако је већ четири године у Бањалуци.

- У Прњавору су заиста тешки услови за тренирање атлетике, поготово дјеци талентованој за техничке дисциплине. Али и трчање је јако тешко реализовати јер се тренинг спроводи на асфалту и зато жељно ишчекујемо атлетску стазу. И поред свега, никада нисам промијенила клуб. Бивши олимпијац Жељко Петровић велика ми је подршка у реализацији свега што је неопходно за мој даљи напредак, на чему сам му неизмјерно захвална. Први тренер ми је био Далибор Врховац, а сада радим са Владимиром Јаковљевићем - нагласила је Гајићева и додала да у Прњавору има доста талентоване дјеце у свим узрасним категоријама.

Почела на 1.500 метара

Прва дисциплина којом се Гајићева почела бавити јесте 1.500 метара и у њој је 2013. године постала првакиња Балкана.

- Та дисциплина је моја прва љубав и надам се да ћу јој се ускоро вратити. А што се тиче осталих успјеха, осим титуле јуниорског првака Балкана, издвојила бих сребро са сениорске Балканијаде, финале Медитеранских игара, полуфинале Европског првенства, као и титуле првака и рекордера БиХ - рекла је Гајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана