Прњаворчани и Фочаци вјерују да ће се наћи међу прволигашима: Љубић и Сутјеска пред повратком у елиту

Дарко Пашагић
Прњаворчани и Фочаци вјерују да ће се наћи међу прволигашима: Љубић и Сутјеска пред повратком у елиту

ПРЊАВОР/ФОЧА - У редовима друголигаша, прњаворског Љубића и Сутјеске из Фоче са радошћу су примили вијест да ће Прва лига Републике Српске наредне сезоне бројати 16 чланова, а да ће се попунити клубовима, који поднесу апликацију, а потом и добију лиценцу за такмичење.

Ријеч је о два дугогодишња члана елите Српске. Прњаворчани су посљедњи пут били чланови прволигашког друштва у сезони 2012/13, а могу се похвалити да су и два пута били вицешампиони. С друге стране Сутјеска би, ако испуни услове, послије једногодишње паузе поново заиграла међу прволигашима.

- Одлука Комисије да предложи Извршном одбору Фудбалског савеза Републике Српске да наредне сезоне Прва лига броји 16 клубова је прави потез. Можда се неће добити много на квалитету, али је веома важно да се фудбал врати у неке помало заборављене центре и сигуран са да ће првенство бити веома занимљиво - нагласио је предсједник Љубића Зоран Декет.

По његовим ријечима Прњаворчани не би требало да имају много проблема око добијања лиценце.

- Када је садашња Управа дошла у клуб било је финансијских минуса, али смо успјели да деблокирамо рачун и сада успијевамо да рјешавамо текуће обавезе. Уз то имамо одличну сарадњу са локалном заједницом. Имамо и солидну инфраструктуру, као и одличан рад са млађим категоријама. У млађим селекцијама имамо више од 140 играча, такмичарском погону су нам претпионири, пионири и кадети, а сигуран сам да ћемо за наредно првенство успјети да направимо и солидну јуниорску екипу - рекао је Декет, који је додао да Љубић прошле сезоне стигао до четвртфинала Купа Републике Српске, а ове до осмине финала Купа БиХ.

По ријечима предсједника Сутјеске Раде Васиљевића овај клуб испуњава све услове.

- Један смо од ријетких клубова у Српској, који уз одличну инфраструктуру посједује и рефлекторе. Наше млађе категорије играју запажену улогу не само у Српској, већ и на нивоу БиХ, тако не би требало да буде никаквих проблема за добијање лиценце. Играчки кадар је доста подмлађен са неколико искуснијих првотимаца, које предводи капитен Дејан Рашевић и сви су углавном са наше општина и из ближе околине. По мени проширење лиге је пун погодак - рекао је Васиљевић.

 

Порески дуг

Захваљујући великој помоћи општине Фоча сезону проведену у Другој лиги у редовима Сутјеске су искористили за финансијску консолидацију.

- Успјели не само да деблокирамо клупски рачун, већ смо постали и ликвидни, а успјели смо чак да ријешимо и порески дуг. Зато сам сигуран да ћемо без проблема добити лиценцу и да ћемо се наредне сезоне наћи међу 16 прволигаша - нагласио је предсједник Сутјеске Раде Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана