Признање за каратисту: Васић најбољи спортиста Српца

Д. Ј.
Признање за каратисту: Васић најбољи спортиста Српца

СРБАЦ - Најбољи спортиста Српца за 2019. годину је Горан Васић, тренер и члан Карате клуба “Кима” из Дервенте, који је на свјетском шампионату одржаном у новембру у Њемачкој освојио бронзану медаљу.

- Нисам се надао награди и самим тим признање ми је још драже. Вјерујем да ће ово бити мотивација младима да се активирају. Дуги низ година радим као тренер и добро знам колико карате значи за духовни и ментални развој дјеце. Зато улагања у овај, али и све друге спортове, морају бити још већа - рекао је Васић.

Интересантно, он је учествовао и у избору за најбољег спортисту Дервенте на којем је заузео треће мјесто. Друго мјесто припало је члану Плесног клуба “Ритам” Светиславу Савановићу, а треће Александру Глишићу, фудбалеру јерменског Алашкерта.

Најбољи спортиста до 18 година је каратисткиња србачког Борца, Александра Гаврановић, док је за најбољи колектив у прошлој години проглашен Шаховски клуб Србац. Школа фудбала “Дрим тим” бриљирала је на међународним такмичењима па је тренер Дражен Драгосављевић проглашен за најбољег спортског радника.

На манифестацији су уручена и посебна признања у седам категорија које су добили директор бициклистичке трке “Београд - Бањалука” Владимир Куваља, тренери ШФ Слога Славко Вујић и Бранимир Дабић, дугогодишњи фудбалски тренер Зоран Вранић, фудбалер холандског Алфенсе Бојса Стојан Чекић, тенисер Милан Крејић и Рукометни клуб Србац који је ове сезоне изборио повратак у Прву лигу РС.

- Наши спортисти су у 2019. забиљежили сјајне резултате, а не сумњамо да је на то утицала и одлука општинске власти да стално повећава средства за рад клубова. Од 2017. године када смо на годишњем нивоу издвајали 80.000 КМ, ове године тај износ је повећан на 120.000 КМ. Уз то смо обезбиједили 30.000 марака за културне и спортске манифестације - рекао је начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Манифестација у Српцу одржана је 17. пут под покровитељством општине Србац, а у организацији Радио Српца.

Д. Ј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана