Припреме за Свјетско првенство у аматерском бициклизму улазе у саму завршницу: Пријављени такмичари из 50 земаља

Д. Р.
Припреме за Свјетско првенство у аматерском бициклизму улазе у саму завршницу: Пријављени такмичари из 50 земаља

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Још 13 дана остало је до прве трке на Свјетском првенству у аматерском бициклизму, а до сада је пријављено скоро 1.000 такмичара из педесетак земаља свијета, потврдио је директор такмичења Владимир Куваља.

Како се догађај приближава, број пријава убрзано расте, упркос пандемији вируса корона и отежаним путовањима па је реално очекивати да број учесника до догађаја надмаши 1.000.

- Знао сам још прије три године када смо добили организацију да имамо шта да покажемо, радили смо много и полако се ближи вријеме да се то види. Имамо пријављене такмичаре из 50 земаља, велики проблем имају они који долазе из Азије и Аустралије, јер су код њих велике рестрикције кретања и путовања, али свакодневно им шаљемо дописе и гаранције да би нам се и они придружили - рекао је Куваља.

Прва трка је у Палама 6. октобра, када ће бити вожен хронометар, баш као и на квалификационој трци која је одржана средином августа. Циљ медиофондо и гранфондо трке, које су на програму 9. и 10. октобра, биће на Јахорини, која ће тих дана угостити више хиљада такмичара и особа у њиховој пратњи. Олимпијска љепотица полако, али сигурно, постаје планина препознатљива по бициклизму, јер је у минуле двије године била домаћин Трке кроз Србију, а како сада ствари стоје, идуће ће угостити и једну етапу трке “Београд - Бањалука”.

- Срећан сам јер је Јахорина препозната као дестинација која има капацитете да учествује у тако важном такмичењу и наравно задовољство нам је подржати овакав пројекат. Годинама радимо на промоцији љетне понуде Јахорине, чији је основ бициклизам и овај догађај ће свакако значајно допринијети промоцији наше планине - рекао је директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана