Припреме Крупе пореметила повреда стандардног првотимца: Микетек покидао лигаменте

Синиша Котараш
Припреме Крупе пореметила повреда стандардног првотимца: Микетек покидао лигаменте

БАЊАЛУКА - Ведру атмосферу на тренинзима Крупе пореметила је тежа повреда Јосипа Микетека који је покидао предње укрштене лигаменте десног кољена и према првим прогнозама, чека га дужи опоравак.

Иначе, фудбалери Крупе се већ десетак дана интензивно припремају за предстојећу сезону, а проблем им не представља ни чињеница да су прије неколико дана морали да потраже нови терен за рад јер њихов стадион у Крупи на Врбасу реновирају за нову сезону.

- Веома ми је жао што му се то догодило, јер је реч о једном веома поштеном и коректном играчу. Код њега нема забушавања, од почетка припрема кренуо је жестоко и, ето, мали тренутак непажње био је довољан да настане проблем - поручио је тренер Крупе Зоран Марић.

Према његовим ријечима све остало протиче онако како је и планирано, иако сада раде на стадиону БСК-а у Бањалуци.

- Није исто бити гост и радити на свом стадиону, али нас држи мисао да ћемо напокон добити врхунски терен. Без обзира на то, до сада смо урадили све што смо зацртали, у условима какви јесу. У сваком сегменту напредујемо иако сама екипа још није комплетирана. Она је још у фази стварања и ствараће се све док траје прелазни рок - казао је Марић.

А што се тиче појачања, у Крупи су тренутно три нова лица. Од првог дана припрема ту су голман Тарик Абдулаховић и нападач Дејан Глишић, док се екипи недавно прикључио и искусни дефанзивац Милош Каришик.

- Са Каришиком смо добили искусног и провереног дефанзивца који је миран са лоптом и много ће нам значити у сусретима са много јачим ривалима него што смо их имали. Знам да управа ради на довођењу још неких појачања, рекао сам им шта би нам требало, али не желим да им се мешам у посао - додао је Марић.

И док покушавају да екипу појачају са неким звучним именом, челници Крупе упоредо настоје да терен што прије доведу у идеално стање.

- Тренутно су у току завршни земљани радови и сада ћемо имати много квалитетнију дренажу него прије. Планирали смо да 10. јула почне постављање нове вјештачке подлоге посљедње генерације која би за који дан требало да стигне из Белгије. Истовремено, биће уграђен и систем за наводњавање, тако да ће услови за игру бити на највишем могућем нивоу - истакао је директор Крупе Младен Илић.

Са Зрињским у суботу

Прву контролну утакмицу фудбалери Крупе одиграће у суботу, а ривал ће им бити мостарски Зрињски на стадиону у Томиславграду.

- Немам проблема са именом и снагом ривала. Моја филозофија је да радије играм против што јачег противника који би на видело истерао све наше недостатке и слабости, како бисмо могли да их што пре и отклонимо. Такође, и на Златибору ћу тражити да имам што јаче и квалитетније противнике, а жеља ми је да одиграмо пет до седам утакмица - нагласио је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана