Припреме бијељинског премијерлигаша теку по плану: Шарић за сада једино ново лице у Раднику

Синиша Котараш
Припреме бијељинског премијерлигаша теку по плану: Шарић за сада једино ново лице у Раднику

БИЈЕЉИНА - Промјена шефа стручног штаба није се много одразила на играче Радника, бар када је у питању почетак припрема за прољећни дио сезоне.

 

Бијељинци већ десетак дана жестоко раде под диригентском палицом старог/новог тренера Славка Петровића, који је наметнуо јак ритам, са жељом да тренутно шестопласирани тим Премијер лиге што спремније дочека наставак првенства.

- За ових десетак дана, колико смо на окупу, заиста немам никаквих примедаба. Радимо два пута дневно и момци се својски труде да до максимума поштују све захтеве стручног штаба. Уз то, и дисциплина је на високом нивоу, тако да је први део припрема протекао у најбољем реду - поручио је Петровић.

Тренутно једино појачање Бијељинаца је млади, двадесетдвогодишњи бочни играч Кенан Шарић, који је јесенас носио дрес Звијезде из Градачца.

- Иако је млад, већ је показао да би могао да буде право појачање. У питању је офанзивац који подједнако добро може да одигра на оба крила, што му даје додатни квалитет. Свакако, желели бисмо да доведемо још неко појачање, али не играча “на број”, већ некога ко би могао да се одмах избори за место стартера - рекао је Петровић, уз напомену да су Радник напустили Дејан Максимовић, Елдар Хасановић и Вилим Посинковић те да не очекује да ће бити још одлазака.

По завршетку првог дијела припрема Бијељинци су одиграли контролни меч између себе, а ускоро их очекује и одлазак у Медулин, гдје ће наступити на међународном турниру.

- Мене лично и не интересују те пријатељске утакмице. Најважније ми је да екипу што боље припремим, али сам свестан да се не може без тих мечева. Они су, по мом схватању, својеврсна награда за играче који су поштено и коректно обавили своје обавезе на тренинзима. Од 1. до 12. фебруара идемо у Медулин, где ћемо наступити на тамошњем традиционалном турниру и одиграти најмање четири јаке утакмице, које ће нам добро доћи да уиграмо одређене линије у тиму, а већ смо заказали и “генералку”, коју ћемо на нашем стадиону одиграти 15. фебруара против Слободе из Тузле - закључио је стратег Радника.

Зељковић не долази

Челници Радника су преговарали са некадашњим чланом Младеном Зељковићем, али договор са искусним дефанзивцем ипак није постигнут.

- Било је одређених контаката са њим, али је све на томе и остало, тако да од његовог евентуалног ангажмана неће бити ништа. Мени лично је жао што Младен неће поново понети дрес Радника јер о њему имам изузетно лепо мишљење. У питању је играч који подједнако добро може да одигра на сва четири места у задњем реду и заиста би нам добро дошао - истакао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана