“Принцезе” ће опет играти у Европи

Милан Зубовић
“Принцезе” ће опет играти у Европи

БРЧКО - Вишеструки шампион БиХ Бимал Јединство очекује да идуће јесени наступи у Лиги шампиона, без обзира на то што је Одбојкашки савез БиХ регистровао првенство без првака и што ће о тој одлуци још бити расправљано.

Извршни одбор ОС БиХ је прекинуо такмичење без шампиона у мушкој и женској конкуренцији, а актуелни предсједник Алија Фатић је рекао да ће клубови због тога сносити посљедице, јер неће бити играно на евросцени у новој сезони. Међутим, директор “принцеза” Саша Грекуловић није забринут због оваквог иступа и вјерује да ће Европска одбојкашка федерација исправно пресудити, уколико се домаћи представници не договоре.

- ОС БиХ је члан ЦЕВ и они ће рећи коначну ријеч у вези са наступом клубова под његовим окриљем. БиХ има четири мјеста у ЦЕВ такмичењима, док на основу наших ранијих резултата очекујемо да заиграмо у Европи. Да ли ће то бити ЦЕВ куп или Лига шампиона федерација ће преломити, али вјерујемо да ће то бити елитно такмичење. ЦЕВ је продужио рок за пријаву до 1. августа, тако да има довољно времена - изјавио је Грекуловић.

Мини-лига која је требало да да шампиона неће бити комплетирана, јер истичу рокови за завршетак такмичења.

- Имали смо током марта жељу да такмичење буде завршено на паркету када за то буду стечени услови, али како се развукла ситуација са пандемијом вируса корона, јасно је да нема више времена. Извршни одбор је на почетку хтио да прогласи шампиона на основу тренутног пласмана, што није било могуће, јер нису сви клубови одиграли исти број утакмица и сада чекамо нови састанак да то коначно буде распетљано - казао је Грекуловић.

Према најавама из ОС БиХ у наредних неколико дана требало би да буде одржана нова сједница ИО. И поред присилне паузе у табору брчанских “принцеза” не сједе скрштених руку већ формирају тим за нову сезону. Послије Ане Гајић и Катарине Поповић уговоре су продужиле капитен Жана Драгутиновић и Елена Бабић. Драгутиновићева није заиграла у још актуелној сезони због повреде предњих укрштених лигамената кољена, од које се још опоравља.

- Склопили смо коцкице за идућу сезону и продужили сарадњу са свим играчицама, док нас је једино напустила Александра Вајдова, али имамо адекватну замјену из властитих редова - истакао је Грекуловић.

Раде само најмлађи

Сениорски састав није почео да тренира и евидентно је да неће у скорије вријеме.

- Пауза ће се одразити на све категорије, што желимо да компензујемо па смо организовали рад са најмлађим категоријама, јер је њима то најпотребније. Распустили смо сениорски погон, мада су играчице радиле самостално током паузе, док ћемо имати довољно времена за припреме пред нову сезону и надокнадићемо све пропуштено - рекао је Грекуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана