Приједор први пут домаћини у трци Београд-Бањалука

Срна
Foto: РТРС

ПРИЈЕДОР - Град Приједор потписао је данас уговор о учешћу у бициклистиичкој трци Београд-Бањалука.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је новинарима да ће једна етапа трке бити Приједор-Бањалука што је јако значајно за овај град и његову промоцију.

“Посебно смо поносни што смо постали дио овако престижне трке која је на свјетском календару бициклистичких трка”, истакао је Павловић.

Он је нагласио и да је посебно поносан на то што је члан репрезентације БиХ приједорски бициклиста Синиша Лукић који ће представљати и свој град на цијелој рути.

Директор бициклистичке трке Београд-Бањалука Владимир Куваља захвалио је градоначелнику Приједора што је прихватио домаћинство трке и то у посљедњој етапи која је можда и најзначајнија.

“Трка има четири етапе и обухвата скоро цијелу Републику Српску. Надам се, једног дана, можда и у Требиње дођемо”, рекао је Куваља.

Према његовим ријечима, петнаесто издање трке је једно од најквалитетнијих по такмичарима, и једно од најизазовнијих за организацију јер је друга година пандемије.

“Поносан сам што смо успјели прошле године да организујемо све без иједног случаја вируса корона на трци, показали смо ту одговорност, али највећи ризик је био сигурно на градовима. Њихов и наш ризик су се исплатили прошле године, а надам се и ове”, истакао је Куваља.

Бициклиста Сергеј Максимовић рекао је да је државни првак и најбољи бициклиста Републике Српске.

“Ове године сам члан репрезентације и први пут ћу наступити на трци Београд-Бањалука и надам се да ћу оправдати повјерење селектора”, додао је Максимовић.

На 15. Међународној бициклистичкој трци Београд-Бањалука, која ће бити организована од 22. до 25. априла, најављено је учешће 175 бициклиста из свих крајева свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана