Премијер лига: Борац се учврстио на трону

Дејан Марић
Премијер лига: Борац се учврстио на трону

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца учврстили су се на трону након 30. кола Премијер лиге.

У дану у којем су обиљежили 33 године од освајања Купа Маршала Тита, Бањалучани су у дербију савладали Зрињски резултатом 2:1.

На Градском стадиону је прштало од првог минута. Гости су кренули офанзивно, притискали су домаћина, који је на овакву игру одговорио још јаче - голом. Сјајан посао на лијевом боку је одрадио Дејан Мелег, правовремено упослио Стојана Врањеша који је прецизним ударцем из срца шеснаестерца погодио за 1:0. "Племићи" су тада кренули по изједначење и до њега дошли преко Драгана Јурановића. Као брзи воз је протутњао Борчевом половином терена и из непосредне близине вратио ствари на почетак. До одласка на одмор оба тима су пропустила по једну стоодстотну шансу, а да "црвено-плави" на предах оду са предношћу побринуо се опет Врањеш. Капитен је искористио филигрански тачно додавање Дине Ћорића и погодио "малу мрежицу" за 2:1 након 45 минута сјајног фудбала.

У наставку темпо није опао, оба састава су створила неке солидне прилике, међутим, мреже се нису тресле па Борац у посљедња три кола улази са два корака предности у односу на конкуренцију.

Претходно је шампионско Сарајево направило још један кикс, пошто на свом терену није успјело да савлада Слободу (0:0) чиме је направило нови корак уназад у борби за титулу.

Битке 30. рунде настављају се сутра, када ће се састати Крупа и Радник (15.55 часова), Олимпик и Младост (16), Вележ и Жељезничар (18), односно Широки Бријег - Тузла сити (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана