Премијер лига БиХ: Силовити Борац бројао до шест

Дејан Марић
Премијер лига БиХ: Силовити Борац бројао до шест

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца нису имали милости према Младости, коју су у првом колу Премијер лиге БиХ прегазили резултатом 6:0.

Истина, на епилог утакмице утицала је и чињеница да су гости у Бањалуку допутовали са свега пет, шест одрађених тренинга пошто су били у изолацији због вируса корона. Међутим, то не умањује тријумф разиграних Бањалучана.

Ученици Владе Јагодића од самог старта су кренули силовито. И, већ у деветом минуту повели. Штопер Марко Јовановић је “повукао” лопту, са неких 25 метара је распалио по лопти. Она је на путу до гола закачила ривала, промијенила смјер и одсјела у мрежи.

Играо се 16. минут када је капитен Стојан Врањеш, на асистенцију Јове Лукића, рутинским ударцем повисио на 2:0.

За најљепши потез утакмице побринуо се Владан Даниловић у 33. минуту. Везиста “црвено-плавих” је на неких 40 метара “украо” лопту. Видио је да Семир Буквић није на гол-линији, одлучио се на шут и сјајно “поентирао”.

До одласка на одмор мрежу гостију затресао је и Алмедин Зиљкић, а играо се 44. минут.

У наставку је Борац повукао ручну. Нису домаћи по сваку цијену јурили гол, чекали су своју шансе, а двије такве је дочекао Горан Закарић. Прво је мету погодио у 74. минуту, а тачку на и ставио је у 86.

Иначе, дуел је одигран без присуства публике, уз ригорозне мјере које је прописао Фудбалски савез БиХ.

Шолбић подни ооставку

Тренер Младости Фахрудин Шолбић никако није могао бити задовољан, а након утакмице у којој је његова екипа примила шест голова, изјавио је како даје оставку на мјесто тренера.

- Честитао бих Борцу на побједи. Показали су да имају квалитетну екипу. Ми смо у великом проблему, почев од вируса корона, тако да смо у задњих десетак дана само тренирали. Млада нам је екипа, 21 година просјек, стопер има свега 17 година. Морали смо боље, а ја дајем оставку. То је моја коначна одлука - поручио је Шолбић након сусрета.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана