Премијер лига БиХ: Икић растужио Борац

Дејан Марић
Премијер лига БиХ: Икић растужио Борац

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца ремизирали су са Широким Бријегом 1:1, у мечу 16. кола Премијер лиге.

Бањалучани су на тај начин пропустили прилику да задрже максималан учинак на свом терену, пошто су славили у претходних седам испита.

Ученици Владе Јагодића силовито су отворили утакмицу. Од прве секунде су наметнули свој ритам, у потпуности контролисали дешавања на терену, притискали ривала, а резултат такве игре било је и рано вођство.

Играо се 14. минут кад се Јово Лукић изборио са двојицом чувара на леђима. Покушао је потом да упути центаршут на петерац, лопта му се спретно вратила, након чега је из другог покушаја на другој стативи пронашао Алмедина Зиљкића којем није било тешко да затресе празну мрежу.

Како је вријеме пролазило Борац је спуштао темпо, посјед је прешао на страну Широког Бријега који је и поред тога био потпуно безопасан.

До одласка на одмор вриједна помена је и ситуација из 38. минута. Зиљкић и Александар Субић су одлично комбиновали на лијевом боку. Услиједио је програвање до Лукића који је из непосредне близине добро шутирао. Међутим, голман гостију Дарио Мишкић је био на висини задатка.

И у другом дијелу “црвено-плави” су били конкретнији, стварали су шансе, али их и пропуштали. И, као што то неријетко бива, стигла је казна. Мато Станић је пробио лијеви бок, упутио употребљив центаршут у срце шеснаестерца, одакле је Иван Икић прецизним ударцем главом ставио тачку на и.

Борац у наредној рунди гостује код Крупе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана