Представници ВК Бањалука незадовољни третманом на Градском олимпијском базену: Поново добили терен димензија за женски ватерполо

Душан Репија
Представници ВК Бањалука незадовољни третманом на Градском олимпијском базену: Поново добили терен димензија за женски ватерполо

БАЊАЛУКА - Челници Ватерполо клуба Бањалука незадовољни су третманом који имају на Градском олимпијском базену, а највише им смета чињеница да већ седам година тренирају на краћем игралишту које одговара димензијама за женски ватерполо.

Први човјек клуба Слободан Граховац одлучио је да реагује и упутио званично писмо на адресе директора “Акване”, градоначелника Бањалуке, Скупштини града, Одјељењу за друштвене дјелатности и медијима. У њему, између осталог, наводи да петоструки узастопни шампион БиХ годинама нема статус какав заслужује.

- Ни овај пут нисмо позвани на састанак око расподјеле термина и простора за тренажни процес и имамо право да сматрамо да се такви пропусти не дешавају случајно. Накнадно смо обавијештени да смо поново добили игралиште димензија 25х20, које не задовољава критеријуме одигравања ватерполо утакмица мушких сениорских састава. То је вјероватно урађено под притиском пливачких клубова и њихових комерцијалних категорија, пошто прави пливачи тренирају два пута дневно у максималним условима, што је сасвим у реду. Захтијевамо игралиште димензија 30х20 како бисмо имали нормалне услове за рад - наведено је у писму које је потписао Граховац.

Пошто је клуб сврстан у другу категорију, наводе да би као такав морао да има­ оптималне услове. ВК Бањалука већ седму годину наступа у Првој Б лиги Србије, а у оквирима БиХ апсолутни је шампион у готово свим категоријама.

- Тренирање у базену који одговара димензијама женског ватерполо терена је исто као да одбојкаши тренирају на женској висини мреже или обрнуто. Не можемо и не желимо да будемо талац и колатерална штета сукоба појединих пливачких клубова на уштрб комерцијалних група пливача или рекреативаца - наводи се у писму.

Затражили су и да бар један човјек из ватерпола буде дио састанака на којима се одлучује те да су спремни на сарадњу.

- Наши чланови су спремали базен за сваку утакмицу, јер наравно знају техничке захтјеве које не познају радници предузећа, махом бивши фудбалери и кошаркаши - закључено је у писму.

Бесплатна школа ватерпола

Ватерполо клуб Бањалука један је од ријетких колектива у граду на Врбасу који не наплаћује чланарину онима који желе да се баве овим спортом. Међутим, наводе да и то неком смета, јер на улазу у базен не могу да окаче плакат на коме пише.

- Имајући у виду значај овог спорта за правилан развој понудићемо градоначелнику Бањалуке да нам врати термин од 19 до 20 часова који бисмо користили за бесплатну ватерполо школу. У том периоду је довољан базен димензија 25х20 - навели су из ВК Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана