ПРЕДСТАВЉАМО: Владимир Брадоњић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Дрибла ривале као од шале

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО: Владимир Брадоњић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Дрибла ривале као од шале

БИЈЕЉИНА - Стандардни првотимац Радника из Бијељине Владимир Брадоњић приједлог је Фудбалског савеза Републике Српске за традиционалну акцију “Гласа Српске” - “Избор десет најбољих спортиста РС”.

Иза овог 20-годишњака је најбоља сезона у каријери, јер је са својим Радником поновио историјски успјех пласманом на пето мјесто у Премијер лиги те освојио рекордни седми трофеј Купа Републике Српске, а Владимир је добио специјално признање за најбољег актера финалног сусрета у којем су Бијељинци савладали Крупу.

- Изузетно сам срећан и поносан што сам се нашао међу кандидатима за најбољег спортисту Републике Српске. Велику захвалност дугујем људима из ФСРС који су препознали мој рад, труд и залагање и указали ми част да будем дио једне овако значајне манифестације. Све ово биће ми велики подстрек да наставим са још бољим радом - поручио је млади фудбалер Радника.

Добре игре нису остале незапажене па су интерес за његове услуге исказали многи клубови, међу којима је и некадашњи првак Европе Црвена звезда.

- Са својим учинком могу и морам да будем задовољан. Направио сам искорак у односу на прошлу годину и то је оно најважније. Интерес разних клубова сигурно је да ми много значи. Међутим, жеља ми је да се прво докажем у својој средини. Свјестан сам да је испред мене још много рада и труда, али се надам да ћу, само да ме послужи здравље и спортска срећа, на крају остварити своје циљеве – каже Брадоњић.

Премијерлигаш из Бијељине постао је, посљедњих година, стабилан клуб са европским амбицијама, а Владимир каже да то није никакво чудо.

- Имамо изузетно здраву атмосферу и у Раднику смо сви као једна породица. Препоручио бих сваком младом играчу, који има могућности, да дође у Радник, јер му је напредак загарантован. Овдје је идеална средина за развој и не требе бољи доказ од Самира Мемишевића, Бесима Шербечића, Дине Беширевића или, прије њих, Марка Обрадовића. А што се тиче клупских амбиција, идемо корак по корак, и желимо да поновимо успјех од прошле године и изборимо квалификације за Европу. Има још 12 кола до краја и све је могуће - открио је Брадоњић.

Брзоноги фудбалер нагласио је и да се потајно нада позиву за наступ у младу репрезентацију Србије.

- Одиграо сам један меч за У19 селекцију Србије, а за У21 нисам добијао позиве. Потајно се надам да бих једног дана могао да будем позван, али не желим да се сам намећем иако би ми сам позив био велика част - закључио је Брадоњић.

 

Нигдје не жури

Иако би, као и већина младих спортиста, желио да се једног дана опроба и у иностранству, Владимир каже да има доста времена и за одлазак преко границе.

- Не журим нигдје, битно ми је да сам здрав и да добро играм, а остало ће доћи само по себи. Испред мене је још цијела каријера и имам довољно времена да размислим шта и како ћу убудуће. Моје мишљење је да требам ићи степеник по степеник, полако се доказивати и тек онда, ако се створе услови, пуцати на нешто више. Наравно да, као и сваки млади фудбалер, желим да једнога дана заиграм у иностранству, али о том по том – поручио је Брадоњић.

Кандидати за  Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана