ПРЕДСТАВЉАМО … Никола Јовичић, кандидат Стрељачког савеза: Година прожета рекордима

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Никола Јовичић, кандидат Стрељачког савеза: Година прожета рекордима

ТЕСЛИЋ - Никола Јовичић други пут је кандидат Стрељачког савеза за најбољег спортисту Републике Српске.

Члан Геофона из родног Теслића први пут био је предложен 2019, док је у години на измаку остварио веома запажене резултате попут четвртих мјеста у Солину и Новом Саду те 45. на Европском првенству у Пољској. Међу њима је и неколико рекорда.

- Доста тога се промијенило у посљедње двије године, током којих сам много напредовао. Постао сам првак и побједник Купа БиХ, оборио рекорд Републике Српске са 574 на 575 кругова, потом оборио 15 година стар рекорд БиХ са 577 кругова. Затим сам добио нови пиштољ од начелника општине и само четири дана након тога “упуцао” сам 580 кругова, чиме је поправљен претходни рекорд. Изгледа да ме тај поклон охрабрио па сам постигао врхунски резултат који ми много значи јер њиме могу да конкуришем за финала на великим такмичењима, док сам самом себи доказао да могу направити још боље резултате - изјавио је Јовичић.

Тренутно је 109. на свјетској ранг-листи и жеља му је да се пробије међу 100 најбољих, а затим и међу 50, док би пласман у првих 30 био остварење сна.

- Да ми је неко прије пет-шест година рекао да ћу имати ове резултате, не би­х му вјеровао, али мало-помало сам напредовао. Година рекорда је иза мене, али морам гледати напријед. Не желим да спорадично “упуцам” неки велики резултат, већ да константно имам добре резултате, око 583 круга, који би ми гарантовали наступе у финалима и тада би све било много лакше. Сада сам на прекретници и надам се да је ово нови почетак ка још бољим резултатима - нагласио је Јовичић.

Без подршке из БиХ

Стрељаштво није посебно атрактиван спорт и много кошта па се стријелци довијају на различите начине да оду на такмичење.

- СС РС помаже колико може, као и општина Теслић те неколико спонзора, док од СС БиХ немамо никакве помоћи када идемо на међународна такмичења, а морамо наступити под заставом БиХ. Једино од Олимпијског комитета добијемо опрему - рекао је Јовичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана