ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Поново без премца у БиХ

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Поново без премца у БиХ

БАЊАЛУКА - Један од најбољих чланова Ватерполо клуба Бањалука Драшко Вујковић по четврти пут приједлог је свог савеза за традиционалну акцију “Гласа Српске” - “Избор десет најбољих спортиста”.

Прве године није прошао међу одабране, друге је заузео девето мјесто, док ни прошле године није био међу најбољима, али сама номинација га радује јер њу схвата као признање матичног Савеза да је у години иза нас био најбољи међу својим друговима.

- Наш клуб потврдио је доминацију у БиХ гдје смо поново освојили све оно што смо освојити могли, а наступ у Првој Б лиги Србије могу да опишем као солидан. Раније смо били бољи, али једноставно је дошло до смјене генерација у мом тиму па су и резултати мало слабији. Нас неколико који смо годинама у клубу због пословних и породичних обавеза мање тренирамо и то се осјети на игри и резултатима. Аматерска смо екипа и ватерполом се бавимо из чисте љубави, али морамо да гледамо од чега се живи јер више нисмо ни средњошколци ни студенти. Ипак, очекујемо да ћемо интезивирати тренинге и кренути са много бољим резултатима - изјавио је Вујковић.

У посебном сјећању остаће наступ у првој рунди квалификација за Лигу шампиона, али се нису прославили на турниру у Барселони гдје су наступиле професионалне екипе чији су буџети преко милион евра.

- У Барселони је све било одлично осим резултата. Част нам је била одмјерити снаге са Барселоном, Синтезом из Казања, румунском Стеауом, турском Енко и француским Паном који остварују запажене резултате у европским такмичењима. Иако су знали да смо аматери једноставно нас нису штедјели. Све екипе су играле максимално ангажовано против нас иако је питање побједника унапријед било познато. Колико су били озбиљни говори и чињеница да играчи Синтеза нису смањивали ритам ни у самој завршници меча са нама. На седам секунди прије краја њихов играч се бори са нашим да му отме лопту и постиже нови погодак који ништа значајно није промијенио, али говори о томе колико је неко посвећен игри - истакао је Вујковић.

Када су се вратили у реалност БиХ истакли су старе циљеве, а то је одбрана свих трофеја као и напредак у игри.

- Вјерујем да ћемо поново одбранити првенство и Куп те да ће генерације које ступају на сцену надмашити наше резултате - додао је Вујковић који је једини сениорски екипни првак и освајача Купа БиХ за 2016, 2017, 2018. и 2019. годину.

 

Велика заинтересованост младих

У плану му је да постане тренер и већ одрађује стаж као професор физичког васпитања, док повремено ради са млађим категоријама у ВК Бањалука.

- Још сам активан играч, али све више се окрећем тренерском послу. Почели смо да промовишемо ватерполо по школама и радује ме одзив дјеце која су прва три мјесеца ослобођена плаћања обавеза. Многи од њих ће остати и наставити да се баве овим спортом па ме много радује да формирамо базу из које ће испливати квалитетни играчи - рекао је Вујковић

Кандидати за  Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана