Предсједник Крупе Драшко Илић не жели да се бави спекулацијама: Ваљда шампион иде у виши ранг

Дарко Пашагић
Предсједник Крупе Драшко Илић не жели да се бави спекулацијама: Ваљда шампион иде у виши ранг

БАЊАЛУКА - Наш пут до треће титуле првака Републике Српске је чист као суза. Играли смо најбоље, остварили највише побједа, освојили највише бодова, постигли највише голова и нашем првом мјесту нема ко шта да замјери. То ваљда поразумијева и да идемо у виши ранг. До сада је то би случај, не видим разлога да тако не буде и убудуће.

Рекао је ово предсједник Крупе Драшко Илић не желећи да се обазире на спекулације које су актуелне посљедњих дана, а у којима се говори да је прволигаш из кањона Тијесно већ одустао од Премијер лиге и да ће у виши ранг другопласирана екипа (Слога и Слобода).

- Наша млада екипа и најмлађи тренер у елити Српске Владимир Илић су показали да су фудбалска будућност Српске и заслужено су на трону и то је у овом тренутку све што је битно. Ситуација у клубу је сасвим нормална и не видим разлога зашто не бисмо поднијели документацију за добијање лиценце и зашто не бисмо отклонили неке недостатке на стадиону ако их има - нагласио је Илић.

Јасно је да у овом тренутку највећи проблем Крупе недостатак рефлектора.

- Покушаћемо да урадимо све што је у нашој моћи. Већ у наредним данима разговараћемо и са челницима града Бањалука, али и са челницима Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ по овом питању, али је јасно да у овом тренутку уопште не размишљамо да одустанемо од Премијер лиге - наставио је Илић.

Постоји могућност и да се пријави резервни терен, који посједује рефлекторе.

-  Већ смо били у ситуацији да нисмо могли добити лиценцу прошле године, можда не можемо ни ове, али Савез је изашао у сусрет да се и са другим подручјем може потписати уговор за резервни терен са рефлекторима. То је једино што је Крупи недостајало прошле сезоне. Мада за нас у овом тренутку није опција играње на неком другом стадиону - наставио је Илић.

По његовим ријечима приоритет свих у клубу ових дана је финална утакмица Купа Републике Српске.

- Сутра у Добоју против Рудар Приједора пети пут играмо финални сусрет. И даље смо без пехара који недостаје у нашим витринама, вјерујем да је дошло вријеме да га освојимо - додао је Илић.

Клубови из Српске

Предсједник Крупе Драшко Илић разочаран је што ће ове сезоне највјероватније два клуба из Републике Српске морати да напусте премијерлигашко друштво и врате се међу прволигаше.

- Радник је већ отписан, а готово је извјесно да ће његовим стопама и Рудар Приједор. Штета што нисмо успјели да сачувамо да у Премијер лиги буде трећина клубова из Српске односно четири, сада се поново враћамо само на три или на четвртину - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана