Предсједник клуба из Бањалуке Милан Ђајић задовољан одлуком Управног одбора КС БиХ: Борац био жртвено јање

Милан Зубовић
Предсједник клуба из Бањалуке Милан Ђајић задовољан одлуком Управног одбора КС БиХ: Борац био жртвено јање

БАЊАЛУКА - Руководство Борца са одушевљењем је дочекало одлуку о повратку у Лигу БиХ, али истовремено најавило да ће правду за прошлу сезону потражити на суду.

Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ вратио је бањалучки клуб у највиши ранг такмичења, заједно са Игокеом и Спарсима, казнио их са по 3.000 марака, али истовремено дао могућност жалбе суду до 30. јуна идуће године, уколико сматрају да су неправедно кажњени. Предсједник клуба из највећег града Српске Милан Ђајић поздравио је одлуку Управног одбора и најавио да ће жалба бити предана.

- Драго нам је што ћемо играти Лигу БиХ и срећни смо што је коначно дошло до компромиса након неколико мјесеци те да су прекинуте поједине игре и игрице које су биле сведене на лични ниво, а трају десетак година. Борац је у цијелој ситуацији био жртвено јање и појединци су хтјели да нас избаце након што смо одиграли једну сезону по повратку у највиши ранг такмичења. Жалићемо се суду, јер сматрамо да је учињен низ процедуралних грешака које је учинио КС БиХ у вези са самом организацијом Фајнал фора, као и одлукама о кажњавању. Управни одбор јасно је рекао да ће суд одлучити хоће ли клубови платити казну од 3.000 марака па ћемо правду потражити у овој институцији - нагласио је Ђајић.

Прву утакмицу у новој сезони Бањалучани ће одиграти идућег викенда, док ће се потом средином сљедеће седмице састати са Спарсом у мечу првог кола. Посебно је поносан на чињеницу да су клубови из Српске имали јединствени став те да су бранили заједнички интерес.

- Драго нам је што је коначно дошло до договора, јер смо се нашли у незавидној ситуацији, а нисмо лук јели ни лук мирисали. Ипак, стали смо уз наше клубове, дали им пуну подршку, што бисмо поново учинили, када би не дај Боже дошло до тога, јер је врло битно да имамо заједнички став. Уједно, вјерујемо да ће УО бити реконструисан и уређен онако како је то предвиђено другим законима - рекао је спортски директор Младости из Мркоњић Града Миладин Рмуш.

Казна и враћање

Клуб из Бањалуке, заједно са Спарсом и Игокеом, избачен је из Лиге крајем прошле сезоне, када се није појавио на Фајнал фору у Широком Бријегу, али је након жалбе Такмичарској комисији враћен у виши ранг и кажњен са 3.000 марака. Међутим, ниједна од тих одлука није била валидна, јер је није потврдио УИО КС БиХ, да би потом генерални секретар КС БиХ Амер Чолан заједно са новим комесаром такмичења непрописно обавио жријеб парова. Клубови из Републике Српске уз сагласност КСРС су бојкотовали утакмице првог кола, за шта неће бити кажњени те ће све то надокнадити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана