Предсједник Борца Милан Ђајић категоричан: Сигурно играмо Другу АБА лигу

Милан Зубовић
Предсједник Борца Милан Ђајић категоричан: Сигурно играмо Другу АБА лигу

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца и наредне сезоне играће у Другој АБА лиги, тврди предсједник клуба Милан Ђајић.

Бањалучани су освојили четврто пето мјесто у Лиги шест за првака БиХ иза Игокее, Широког, Спарса и Леотара што им према неким тумачењима не би било довољно за ново учешће, али позивницу за наступ на Јадрану даје руководство регионалног такмичења.

- Сигурно ћемо играти. Добили смо гаранцију да ћемо играти као најбоље пласирана екипа из БиХ у лигашком дијелу такмичења Друге АБА лиге прошле сезоне. Трећег учесника из БиХ не бира КС БиХ већ руководство АБА лиге које даје позивницу коју смо добили прије два мјесеца тако да нам пласман у Лиги шест за првака БиХ није био приоритет већ смо се базирали на разигравање млађих играча што је резултовало побједама над Игокеом и Леотаром - изјавио је Ђајић.

Екипа је на одмору док руководство своди рачуне и прави планове за нову сезону.

- Што се тиче циљева које смо поставили пред почетак прошле сезоне остварили смо их много раније односно прије краја такмичења. Освојили смо Куп Републике Српске, ушли у Лигу шест, изборили полуфинале Друге АБА лиге што сматрамо да је више него добро. Да се мало и нашалим, ако неко мисли и зна како може боље радо ћу му препустити своју функцију - истакао је Ђајић.

Када су у питању одласци и доласци много је отворених питања која ће бити рјешавана током љета. Сигурно је да ће тренер Зоран Кашћелан остати да формира екипу, а неће моћи да рачуна на Косту Кондића који се са позајмице враћа у Игокеу.

- Играчи који имају вишегодишње уговоре остају, а међу њима су Немања Рељић, Вук Бошковић и Борис Драгојевић. Американци Дианте Болдвин и Џошуа Канингем врло вјероватно неће остати док ћемо са осталима преговарати. Већи фокус посветићемо младим играчима него неким искуснијим као што је то био случај прошле сезоне када смо имали талентовану екипу. Такође, акценат ће бити стављен на домаће играче - закључио је Ђајић.

Млађе категорије

Посебно су поносни на успјех млађих категорија које се полако враћају на велику сцену и у врх кошарке у БиХ.

- Увијек тежимо бољем и циљ нам је да организационо напредујемо и да што више млађих генерација укључимо у такмичарске селекције које смо омасовили па биљежимо сјајне резултате. Наши јуниори након 2009. године наступају на завршном турниру Лиге БиХ баш као и кадети што је велики залог за будућност. Те резултате цијенимо исто као и успјехе сениорског погона који је достигао свој ниво и тиме смо задовољни - нагласио је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана