Пред фудбалере Борца неће бити постављена велика очекивања: Да се сјетимо гдје смо били прије годину

Дарко Пашагић
Пред фудбалере Борца неће бити постављена велика очекивања: Да се сјетимо гдје смо били прије годину

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца изборили су шести наступ на међународној сцени послије званичне одлуке Извршног одбора ФС БиХ да Премијер лига буде прекинута, али предсједник клуба Вицо Зељковић не размеће се великим ријечима пред учешће у квалификацијама за Лигу Европе.

Бањалучани ће послије осам љета угостити екипу из друге земље на Градском стадиону и сигурно је да навијачи нестрпљиво чекају тај тренутак.

- Пласманом у квалификације за Лигу Европе крунисане су добре игре у првенству, али и сав труд и средства која смо уложили у склапање овог тима. Сви знају колико је била тешка ситуација у посљедњих десетак година, па зато вјерујем да је ово прави начин да коначно у континуитету кренемо напријед. Европа више није фраза, постала је реалност и надам се да ће то бити редован случај у наредним годинама - нагласио је Зељковић.

Борац је само у свом првом наступу на европској сцени (не рачунајући пехар освојен у Митропа Купу 1992. године) успио да прође прво коло. Пред играче ни овај пут неће бити стављен никакав императив.

- Најважније је да смо поново постали дио европске породице. Нисмо оптерећени ни именом ривала, нити да морамо нешто направити. Наравно да би било лијепо проћи прво коло квалификација, али не треба заборавити да смо прије само годину дана били у Првој лиги Републике Српске - наставио је Зељковић.

Јасно је да ће у паузи између двије сезоне доћи до промјена у екипи коју су већ напустили Демир Јакуповић, Денис Чомор и Зоран Милутиновић, уговор неће бити продужен Владимиру Волкову, док ће сарадња са голманом Младеном Лучићем бити окончана.

- Преговарамо са нападачем Срђаном Вујаклијом о продужетку сарадње, а више нећемо рачунати ни на Марка Мирића. Приоритет је да доведемо голмана, задњег везног и нападача - додао је Зељковић.

Наредна сезона у првенству требало би да почне 1. августа, а још није утврђено када ће почети Лига Европе. Екипа је од синоћњег дружења на паузи.

- Неколико ровитих играча и они млађи који су прикључени првом тиму тренираће до 15. јуна. Сви се поново окупљамо 22. јуна, а од 8. до 22. јула боравићемо на Златибору - нагласио је шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић.

Досадашње утакмице

 

1975/76 - Куп побједника купова

1. коло: Римеланж (Луксембург)    9:0, 5:1

Осмина финала: Андерлехт (Белгија)      0:3, 1:0

 

1988/89 - Куп побједника купова

1. коло: Металист Харков (СССР) 2:0, 0:4

 

2010/11 - Лига Европе

2. коло квалификација: Лозана (Швајцарска)   0:1, 1:1

 

2011/12 - Лига шампиона

2. коло квалификација: Макаби Хаифа (Израел)       1:5, 3:2

 

2012/13 - Лига Европе

1. коло квалификација: Челик Никшић (Црна Гора)  2:2, 1:1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана