Правоснажно осуђен Огњен Кузмић због изазивања саобраћајне несреће

Г.С.
Правоснажно осуђен Огњен Кузмић због изазивања саобраћајне несреће

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић (30) правоснажно је осуђен на новчану казну од 9.000 конвертибилних марака (4.600 евра), јер је у пијаном стању изазвао саобраћајну несрећу у којој су, осим њега, тешко повријеђене још три особе.

Изречена му је и забрана управљања возилом “Б” категорије у трајању од годину дана,  сазнају “Новости”.

Пресуду је изрекао Основни суд у Бањалуци након што је прихватио споразум о признању кривице, који је Кузмић склопио са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци. У суду наводе да је Кузмић признао да се није придржавао саобраћајних прописа јер је у тренутку несреће возио у стању тешког пијанства са 2,27 промила алкохола у крви. Возио је неприлагођеном брзином од 125 km/h, на мјесту гдје је ограничење 60 км/х, а коловоз је био влажан. У кривини је прешао преко пуне линије, половином аутомобила прешао у лијеву траку и ударио у БМВ.

Несрећа се догодила 14. јула 2019. у Рамићима код Бањалуке, када је Кузмић “порше кајеном” ударио у БМВ у којем су били познати приједорски боксер Дражан Јањанин и његов кум Марко Миљатовић. Од силине удара БМВ се преврнуо и завршио на крову, док је “кајен” излетио са пута и превртао се по ливади дуже од 100 метара. Кузмић је у несрећи тешко повријеђен, као и његов сувозач Богдан Илић. Кузмић и Илић били су у коми, али су срећом преживјели. Јањанин и Миљатовић су такође задобили тешке повреде, али нису били животно угрожени.(новости.рс)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана