Потврдити бод са три против Звијезде

Дарко Пашагић
Потврдити бод са три против Звијезде

Бањалука - Фудбалери Борца успјели су на “Грбавици” да остваре оно што су прижељкивали прије меча и непоражени су се вратили у Бањалуку играјући против Жељезничара неријешено 0:0.

Током свих 90 минута Сарајлије су имале благу иницијативу, али добром игром, прије свега у одбрани чета из Платонове није им дозволила да озбиљније запријете голу Младена Лучића. “Црвено-плави” су играли врло борбено, тактички зрело нарочито у дефанзиви, а покушали су неколико пута да угрозе гол домаћих. Ипак, нису имали зрелих прилика за гол.

- Играчима сам прије меча сугерисао да морамо одиграти што чвршће у одбрани, јер само тако можемо стићи до позитивног резултата. У првом дијелу меча добро смо контролисали игру, и они и ми смо имали неке полуприлике. У наставку меча Жељезничар је кренуо на све или ништа, имали су иницијативу, али нису озбиљније угрозили наш гол - нагласио је тренер Борца Бранислав Крунић.

Борац је посљедњих десет минута имао играча више, јер је други жути картон добио Петар Бојо, али нису успјели да ту предност претворе у побједу.

- Нисмо имали снаге за нешто више, иако сам још раније у игру убацио Демира Јакуповића. Жеља ми је била да његова брзина направи превагу, односно да сам истрчи брз контранапад и тако евентуално направи шансу - наставио је Крунић.

Млади стручњак на клупи Борца задовољан је освојеним бодом, али је истакао да се нема пуно времена о томе размишљати, јер је наредна утакмица већ у суботу.

- Ово гостовање је једно од најтежих у сезони и сигурно је ово вриједан резултат, али он нам неће ништа вриједјети ако у наредном колу на свом терену не савладамо тим из етно-села Станишићи. Са том побједом би направили добру увертиру пред два гостовања у трећем и четвртом колу. Желио бих да похвалим и наше навијаче “лешинаре”, који су нам дали додатни мотив да издржимо на “Грбавици”. Сигурно да ће нам њихова подршка бити веома важна у наредној сезони, али и подршка свих осталих присталица клуба - додао је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана