Поставка “Борац, то је љубав моја” у Музеју спорта: Девет и по деценија историје на једном мјесту

Синиша Котараш
Поставка “Борац, то је љубав моја” у Музеју спорта: Девет и по деценија историје на једном мјесту

БАЊАЛУКА - Љубитељи спорта у Бањалуци, али и шире, а посебно навијачи Борца, имаће прилику да у наредна два мјесеца у Музеју спорта Спортске дворане “Борик” погледају изложбену поставку посвећену 95. рођендану Фудбалског клуба Борац.

На отварању се, уз садашње руководство и првотимце Борца, окупио и велики број некадашњих играча и тренера, као и присталица “црвено-плавих” који су с пажњом погледали велики број експоната.

- Велика ствар за све нас је то што се ова богата историја Борца нашла на једном мјесту и надам се да ћемо допринијети да она буде још богатија. Наравно, овај простор је премален да би се приказало све, али ћемо ми из клуба, када изложба буде затворена, поставку пренијети на Градски стадион, гдје јој је, у суштини, и мјесто - поручио је некадашњи првотимац, а сада предсједник клуба Стојан Малбашић. 

Међу присутнима су били и Момчило Спасојевић, Берислав Буковић, Драган Марјановић, Јово Шмања, Зоран Декет..., али и неколико фудбалера који су у каријери око руке носили капитенску траку Борца, попут Горана Ђукића, Миодрага Бабића, Бориса Распудића, па све до актуелног Стојана Врањеша.

- Ово је нешто што је Бањалука морала да добије и много прије. Многе генерације прије моје су писале историју Борца и не смијемо дозволити да она буде заборављена. Зато сам захвалан данашњој управи клуба, као и радницима “Борика” који су се потрудили да на једном мјесту обједине 95 година наше свијетле историје. Надам се да ће ова збирка трофеја још више порасти у будућности - истакао је капитен генерације која је на Градски стадион донијела пехар намијењен побједнику Купа СФРЈ Дамир Шпица.

Мораитис одушевљен

Грчки интернационалац у редовима Борца Панајотис Мораитис присуствовао је заједно са саиграчима отварању изложбе “Борац, то је љубав моја” и није крио одушевљење.

- Заиста сам пријатно изненађен овим што сам видио. Знао сам да је Борац клуб са традицијом и богатом историјом, а сада сам се у то и увјерио. Изузетно ми је драго што сам члан Борца којег с правом зову великан - рекао је Мораитис. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана