Пораз не мијења утисак на сезону

Милан Зубовић
Пораз не мијења утисак на сезону

БЕОГРАД - Поразом у мајсторици полуфинала АБА лиге Игокеа је спустила завјесу на своју најуспјешнију сезону када су у питању наступи на регионалној сцени.

Црвена звезда била је прејака у трећој утакмици полуфиналне серије коју је добила резултатом 76:53, а по Игокеу била је кобна четврта четвртина у којој је убацила само два поена, чиме су изједначили најгори учинак током једног периода у АБА лиги. Та посљедња дионица у дворани “Александар Николић” поновила се и трећи пут ове сезоне, што тим попут Црвене звезде  и те како умије да искористи. Изабраници тренера Драгана Бајића нису били на нападачком нивоу потребним за брејк и елиминацију вишеструког шампиона, те пласман у финале... У првом полувремену погодили су само двије тројке исто као и у другом из чак 20 покушаја за разлику од Звездиних 24-10, мада ни слободна бацања нису била на завидном нивоу (20-9). Звезда је контролисала ритам меча и средином другог периода водила са 18 поена предности, а у првом полувремену убацила је 12 од 15 шутева за два, уз пет тројки. Игокеа је у трећем периоду пришла на минус четири (54:50), али ближе од тога није могла.

- Није само посљедња четвртина била проблем већ прва дионица у којој смо дозволили ривалу да стигне до велике предности. Проблем је била и трећа дионица у којој смо пропустили прилику да уведемо меч у још неизвјеснију завршницу, а Звезду у већу нервозу. У посљедњем кварталу смо се предали у самој завршници - рекао је Бајић.

Посебно је био разочаран односом Црвене звезде према њему и његовим играчима јер их је неколико стотина присутних гледалаца у дворани вербално вријеђало током цијеле утакмице. Тим менаџер Београђана Небојша Илић путем разгласа у 33. минуту позвао је присутне да смире страсти што је само дјеломично дало резултате.

- Лига је била изузетно квалитетна и занимљива. Честитам челницима АБА лиге на сјајној организацији у изузетно тешким условима. Истовремено користим прилику да се захвалим и на сјајном гостопримству у Београду, јер Игокеа у досадашњој историји није доживела овакве увреде - иронично је додао Бајић.

Без обзира на овакав расплет, Игокеа је показала значајан искорак ове сезоне и поставила љествицу високо за оне које долазе. Резултати у АБА и Лиги шампиона, пуна афирмација Далибор Илића и Дарка Талића, те чињеница а су Един Атић и Џеки Кармајкл већ продужили уговоре говоре да је Бајић извукао максимум, а Игокеа постала екипа против које нико унапријед не може да упише побједу. Александровчани се сада окрећу наступу у Лиги БиХ у којој су велики фаворити за освајање титуле.

Бајићева донација

Цијели хонорар који је најбољи тренер АБА лиге ове сезоне Драган Бајић зарадио снимајући рекламу за једну кладионицу уплатио је Црквеној општини Лакташи, те Јавној установи Дом здравља Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана